in

Schokkend: Beelden Agent die ongewapende man Headshot geeft

[hdvideo id=1321]

Een politieagent uit Cincinnati wordt vervolgd voor moord, omdat hij een ongewapende (zwarte) man neerschoot.

De agent beweerde dat hij werd meegesleurd door de auto, maar uit beelden van de bodycam die hij zelf droeg, bleek dat dit niet het geval is. Het incident vond 19 juli plaats, maar de beelden zijn nu pas vrijgegeven door de aanklager.

HEADSHOT
Bestuurder Samuel DuBose werd aangehouden omdat hij zonder kenteken rondreed. Agent Ray Tensing vroeg hem meerdere keren om zijn rijbewijs, maar Dubose weigerde die te geven en kort daarna schoot de 25-jarige agent de 43-jarige man door het hoofd. Volgens de aanklager verloor de politieagent zijn geduld en schoot hij doelbewust op Samuel DuBose. “Ik doe dit werk al 30 jaar, maar zulk achterlijk gedrag heb ik nog nooit gezien”, aldus de aanklager.

RELLEN
De stad maakt zich klaar voor eventuele rellen naar aanleiding van de zaak. Het is niet het eerste incident waarbij een ongewapende zwarte man in de Verenigde Staten om het leven komt. In Cincinnati hebben ze ook al ervaring met zo’n zaak, want in 2001 werd een ongewapende 19-jarige zwarte man ook al neergeschoten door de politie.

Bron: Funx

Bezoek Fxck.nlMixtape: Ares – ?

101Barz – Zomersessie 2015 – Hannibal