in

Schetser doet zich voor als Saudische prins en pakt $8 miljoen in 2 jaar tijd

Hij werd ontmaskerd toen hij allerlei gerechten met varken at tijdens een diner

Een conman uit Florida die op de één of andere manier miljoenen van rijke investeerders over de hele wereld wist te stelen door zich voor te doen als een Saoedi-Arabische prins en diplomaat werd uiteindelijk ontmaskerd nadat hij de fout had gemaakt om spek en andere varkensvleesproducten te eten tijdens zakelijke bijeenkomsten.

Anthony Gignac, een man uit Colombia, die als kind door een familie uit Michigan werd geadopteerd, begon zijn grootscheepse oplichtingoperatie in 2015 door het opzetten van een frauduleus investeringsbedrijf, Marden Williams International, om te veronderstellen dat hij investeerde in wereldwijde lucratieve zakelijke kansen.
Met verschillende aliassen bracht de oplichter twee jaar door met poseren als een rijke Saoedische prins en kon zodoende meer dan $8 miljoen dollar van 26 slachtoffers van over de hele wereld stelen.

Gignac had neppe diplomatieke kentekenplaten gekocht op eBay en pompeuze woorden als ‘sultan’ in de naambordjes van penthouses en herenhuizen geplaatst waar hij zijn slachtoffers ontmoette. Dit was blijkbaar genoeg om mensen voor de gek te houden door ze te laten denken dat hij een echte prins was.

Cartier panther

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

De oplichtpraktijken van Gignac hebben dus geen windeieren gelegd. Hij had miljoenen dollars op zijn bankrekeningen, een vloot van luxe auto’s, waaronder Ferrari’s en Rolls Royces, Rolex-horloges, dure juwelen, evenals een appartement met twee slaapkamers op de exclusieve Fisher Island op Biscayne Bay. Hij hield zijn levensstijl ook bij op o.a. Instagram, waar hij vaak foto’s van zijn bezittingen plaatste, maar hij toonde natuurlijk zelden zijn gezicht. In plaats daarvan plaatste hij af en toe foto’s van Arabische royalty’s om de schijn op te houden.

Ballin

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

De conman en zijn mede-samenzweerders beweerden dat hij lid was van de Saoedische koninklijke familie en wereldwijd exclusieve zakelijke deals erop na hielden. Gignac zelf liet soms valse brieven zien van de Bank of Dubai, garanderend dat hij honderden miljoenen beschikbaar had voor alle projecten waar zijn slachtoffers bij betrokken waren. Hij zou in privéjets vliegen, in exclusieve hotels verblijven en zijn slachtoffers ook wijs hebben kunnen maken dat hij diplomatieke onschendbaarheid had.

Al deze trucjes werkten voor Gignac tot hij vastgoedontwikkelaar Jeffrey Soffer, uit Miami, van Turnberry Associates probeerde op te lichten. De conman benaderde Soffer onder de naam “Saoedische kroonprins Khalid bin Al-Saud” en drukte zijn interesse uit om $440 miljoen in een van zijn hotels te investeren. Op een gegeven moment werd Soffer blijkbaar achterdochtig ten opzichte van Gignac en uit documenten van de rechtbank blijkt dat hij de zogenaamde Saoedische prins een Cartier-armband van $50 duizend cadeau moest doen als een soort van boete omdat hij zijn eer had geschonden.

Enfsaid

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

Soffer kwam er echter achter dat er iets niet klopte aan deze Saoedische prins nadat hij hem tijdens verschillende maaltijden spek en andere varkensvleesproducten had zien opeten. Hij wist dat dit in strijd zou zijn met de religieuze overtuigingen van een vrome moslimprins, dus liet hij Gignac door het privébeveiligingspersoneel van zijn hotel onderzoeken. Ze ontdekten dat hij geen Saoedische prins was, maar een oplichter.

Soffer bracht autoriteiten op de hoogte van Anthony Gignac en hij werd gearresteerd in november 2017. Na onderzoek in zijn huis vonden de onderzoekers van de diplomatieke veiligheidsdienst verschillende visitekaartjes met de verschillende aliassen en titels van Gignac, zoals ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’, ‘Prins’ en ‘Sultan’, evenals de diplomatieke kentekenplaten, een valse diplomatieke beveiligingsbadge, ongeautoriseerde creditcards, duizenden dollars in contanten en financiële documenten in naam van een lid van de Saoedische koninklijke familie.

Anthony Gignac is sinds november vorig jaar opgesloten in een detentiecentrum in Miami en hij wacht momenteel op veroordeling.Tweede verdachte moord XXXTentacion is opgepakt

Video: $hirak ft. SBMG, Lil’ Kleine, Boef & Ronnie Flex samen op de track – Miljonair