in

Schattig: Deze Zwarte panter was gewoon chillend op de wandel in een Franse dorp

Er kunnen soms vreemde dingen gebeuren in the middle of nowhere maar mensen in deze Franse dorp keken echt vreemd op van een zwarte panter die over daken van het dorp aan het rond dwarrelen was.

Hulpdiensten werden opgeroepen naar Armentières, nabij Lille, na meldingen van het dier dat rond een woongebouw liep. Iemand in het dorp had blijkbaar gewoon een zwarte panter als huisdier die was ontsnapt om het dorp te verkennen.

De panter, die ongeveer de grootte van een Labrador had, zou af en toe ‘stoppen om een nabijgelegen trein voorbij te zien rijden of om naar een kat te staren die door de straat rende’, zei een getuige.

Volgens Franse media klom de panter een trap af in het gebouw voordat hij een appartement binnenging waar op dat moment een 15-jarig meisje was. Het is begrijpelijk dat het meisje bij het zien van de Grote Kat de kamer ontvluchtte. Het zal je maar overkomen zeg….

De panter, die ongeveer 20kg woog en ongeveer vijf of zes maanden oud was, was echter niet agressief.

Jullie kunnen een filmpje bekijken van het geheel via deze link hahaha!

Kader Laghouati, van de Animal Protection League, vertelde aan de krant La Vix du Nord dat het dier door een eigenaar gedomesticeerd leek te zijn en geen tekenen van agressie vertoonde. De klauwen waren geknipt en een dierenarts die het controleerde, zei dat het in goede gezondheid was.

Uiteindelijk kon een dierenarts het dier met een kalmeringsmiddel neerschieten en werd het in een kooi geplaatst voordat het werd overgedragen aan de Animal Protection League.

Lokale media melden dat het dier sindsdien is overgebracht naar een dierentuin.

Politieagenten zeggen dat ze graag met de eigenaar willen praten omdat ze anderen “in gevaar hebben gebracht” en willen dus weten waar het dier vandaan komt.

Natuurambtenaren willen ook een woord met de eigenaar hebben, zodat ze kunnen bepalen onder welke omstandigheden de panter werd gehouden in huis.

Een politieagent zei: “Na 20 jaar dienst heb ik nog nooit zoiets gezien. Een slang, zeker. Maar niet zo’n grote kat.”Opsporing verzocht filmpje met audio van 2 HELE domme inbrekers gaat MEGA viral op Facebook

Eerste Naruto Run “Area 51 bestorming” gefilmd tijdens live nieuwsuitzending