in

Schandalig: Uitvaartverzekering wijst 9-jarige kind met kanker af

9550_989338507792920_7309049409054327022_n

Het is niet alleen schandalig maar uiterst verontrustend om te lezen.

Uitvaartverzekeraar Ardanta heeft een aanvraag voor verzekering afgewezen van de 9-jarige Bo, een meisje met leukemie. Zo luidt het bericht van Laura Prins op Facebook, wat inmiddels al meer dan 14.000 keer is gedeeld.

De beslissing is volgens Ardanta genomen op grond van gegevens die ingevuld zijn op de gezondheidsverklaring van Bo. De Facebook post van Laura bevat de volgende caption:

De eerste confrontatie dat het gewone leven definitief niet meer geldt als je te maken krijgt met kinderkanker. Een afwijzing voor aanvraag uitvaartverzekering. En dan ben je 9..
#ARDANTA #fail. M’n bericht wordt gedeeld zie ik, dat wordt gewaardeerd

Wij hebben Laura even kunnen spreken via Facebook en zij wilde graag het volgende hierover kwijt:

Ik zou graag willen dat dit voorbeeld gebruikt wordt om men in te laten zien dat ‘het niet willen verzekeren van een brandend huis’ niet acceptabel is. Het is een mindset dat het normaal gevonden wordt. Dat begrijp ik niet. Verzekeringsmaatschappijen hebben ook een sociaal voorbeeld.

De woorden van Laura zijn meer dan duidelijk. Het verhaal van kleine Bo, wat dit betreft, zou een bekend fenomeen kunnen zijn in Nederland maar wij hopen daar natuurlijk niet op! Als er meerdere ‘soortgelijke incidenten’ zijn geweest zouden er kamer vragen over gesteld moeten worden. Het is te bizar voor woorden dat zoiets voor kan komen.

Wij hopen dat dit het regionale nieuws haalt en dat degene die deze beslissing heeft genomen flink wordt teruggefloten door de directie van het bedrijf, mits de directie er zelf geen hand in heeft natuurlijk. Echt TE SCHANDALIG voor woorden dit!

Wij wensen Bo en haar familie onwijs veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.Prison Break acteur overleeft een ‘bijna’ dodelijk ongeval op set

Nieuwe video op Youtube laat Spaanse vrouw zien die bezeten is door de duivel