in

Satire was het toch? overleden Syrische jongetje Aylan weer misbruikt door Hebdo in nieuwe cartoon

Capture

Jullie gingen een tijd geleden helemaal los op ons en om het feit dat wij zogenaamd niet wisten wat Satire inhoudt.

Volop in de verdediging namens Charlie Hebdo en hun manier van problematiek aankaarten op een zogenaamde ‘satirische wijze’. Het is niet zo dat wij het niet snappen. Nogmaals, wij willen het niet snappen op DEZE manier. Een nieuw voorbeeld van wat wij gewoon niet tolereren is de misbruik die men maakt van bepaalde ‘gevoelige’ situaties.

Dat het gewoon een stel bevooroordeelde racisten zijn daar bij Hebdo blijkt maar weer met deze nieuwe cartoon.
Afgelopen week bracht Charlie Hebdo de gemoederen danig in beweging door een provocerende cartoon. Te zien waren twee grijpgrage mannen die achter vrouwen aan rennen, met de tekst: ,,En wat zou Aylan later zijn geworden? Billenknijper in Duitsland”. Charlie Hebdo verwees daarmee naar de massa-aanranding in Keulen, maar ook naar het jongetje dat dood op een strand in Turkije aanspoelde en zo het symbool werd van de vluchtelingenstroom naar Europa.

Mensen reageren terecht verontwaardigd
Op sociale media werd de cartoon neergesabeld als racistisch, choquerend en walgelijk. < En dit klopt gewoon 100%. Het is gewoon WALGELIJK wat deze mensen doen. Probeer dit maar eens goed te praten zo over de rug van dit overleden kindje. Koningin Rania van Jordanië is een UBER BAAS!
Koningin Rania van Jordanië heeft een eigen cartoon getwitterd in antwoord op een tekening in het Franse satirische blad Charlie Hebdo. De cartoon van Rania laat het dode Syrische jongetje Aylan zien, met daarnaast getekend een jongen als scholier en een man als arts. De ondertitel luidt: ,,Wat zou kleine Aylan later zijn geworden?”

1Meek Mill Disst Drake & 50 Cent op nieuwe EP ‘4/4′ #SMFH

Het schijnt dat katten als de DOOD zijn voor komkommers maar waarom?