in

‘S Werelds eerste Varken-Aap hybriden sterven minder dan een week na geboorte

Twee chimera-biggen met apen-DNA zijn binnen een week na hun geboorte in China gestorven.

De wezens, die genetisch materiaal van cynomolgus-apen in hun hart, lever, milt, long en huid hadden, leken afhankelijk normaal te functioneren nadat ze geboren waren.

Ze zijn gemaakt door wetenschappers die beweren dat ze proberen een manier te vinden om menselijke organen in dieren voor transplantatie te laten groeien.

State Key Laboratory of Stem Cell and Reproductive Biology in Beijing

Tang Hai van het State Key Laboratory of Stem Cell and Reproductive Biology in Beijing vertelde aan New Scientist:

This is the first report of full-term monkey-pig chimeras.

Vijf dagen oude biggenembryo’s werden geïnjecteerd met apenstamcellen die waren aangepast om een fluorescerend eiwit te produceren, waarmee onderzoekers konden achterhalen waar de cellen in hun lichaam terechtkwamen.

Volgens rapporten is het onbekend waarom de twee chimera-biggen stierven, maar omdat de acht andere biggen zonder de apencellen ook stierven, geloven de wetenschappers dat het eerder een probleem is met het IVF-proces dan met het chimerisme.

In 2017 werd een mens-varken hybride geboren in het Salk Institute in San Diego, maar stierf 28 dagen later. De hoop is dat dit onderzoek op een dag zou kunnen leiden tot een alternatief voor orgaandonatie.

Wat vinden jullie van het geheel? Zou jij een nier laten vervangen door eentje dat is gegroeid in een varken of ander dier zoals een aap? Laat het aan ons weten via social media.‘UK Disneyland’ opent in 2024 en zo gaat het eruit zien

LETSGO: Dit is een keiharde en luxe vakantieoord dat betaalbaar is en dichtbij