in

Rutte kondigt nationale corona-herdenkingsdag aan

Credits: youtube/nos

Er komt een landelijke dag waarop stil zal worden gestaan bij het ‘coronaleed’ van de afgelopen maanden. Dat gaf premier Rutte aan tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Het zal een dag, ergens na de zomer, waarop heel Nederland stil staat bij de aanslag die Corona heeft gemaakt op de samenleving. “Een dag waarop we meeleven met betrokkenen. Vooral hen die te maken hebben gehad met verlies. Waarbij we gezamenlijk terugkijken en ook hoopvol vooruitblikken. Eigenlijk is daar geen tijd voor geweest en die is er eigenlijk nog steeds niet, maar die moet er wel komen,” aldus Rutte.

Er is volgens Rutte nog geen tijd geweest om stil te staan bij de ellende die mensen ervaren hebben door de komst van het coronavirus.

“Iedereen heeft de ellende ervaren en dat willen we erkennen. Er was geen gelegenheid stil te staan bij het verdriet, maar die ruimte moet er wel komen. Het virus is nog niet weg. Ik kan alleen maar hopen dat het bij één dag blijft. Maar om hier even met elkaar bij stil te staan, even de pauzeknop indrukken, dat is de bedoeling.”

We weten nog niet precies wanneer deze herdenkingsdag plaats zal vinden, wel weten we dat deze dag er per regio verschillend uit zal gaan zien, als we de premier mogen geloven.Jada Pinkett Smith geeft toe dat zij een affaire had met August Alsina

Bijna 1000 km file door vakantiegangers in Frankrijk