in

Russische ambassadeur in Turkije live op TV doodgeschoten (beelden)

Negen schoten werden van dichtbij gelost door een gewapende man. Ambassadeur Andrej Karlov was een toespraak aan het geven bij een fototentoonstelling in Ankara, toen hij werd doodgeschoten.

De schutter riep onder meer: “Vergeet Syrië niet, vergeet Aleppo niet. Zolang zij niet veilig zijn, zullen jullie ook niet veilig zijn. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze gruwelheden, die moeten hier de prijs voor betalen.”

De aanslag op de ambassadeur werd gefilmd. Tevens is de dader ook op beeld te zien. Twee omstanders raakten gewond. De schutter zou al 22 jaar dienst doen als politieagent in Ankara. De politie heeft de man gedood.

Rusland spreekt van een terreuraanslag. De aanslag is aan de orde gesteld in de VN-Veiligheidsraad. De schietpartij in Ankara is inmiddels veroordeeld door de Verenigde Naties. Sinds 2013 was de 62-jarige Karlov ambassadeur in Turkije. Moskou zou aanvankelijk hebben gezegd dat hij gewond was geraakt. Echter bleek snel dat hij was overleden.

Bij het conflict in Syrië is Rusland militair betrokken. Rusland steunt de regering van president Assad. De Russische luchtmacht bombardeerde Oost-Aleppo de laatste weken.

Bron: CrimeDocsNLHolySHIT: Dit is werkelijk een BEEST van een laptop

Baba Yaga: Monica Geuze – Je lippen lijken op me billen als ik aan het poepen ben