in

Rusland: “Overwinning Clinton zou geleid hebben tot derde wereldoorlog” (video)

Vladimir Poetin was één van de eerste wereldleiders die Donald Trump feliciteerde met zijn overwinning.

Poetin zei er vanuit te gaan dat de dialoog tussen het Kremlin en Washington gebaseerd zal zijn op wederzijds respect en gelijkwaardig partnerschap. ‘Wederzijds respect’ was precies de term die oud-adviseur van Trump Carter Page in juli gebruikte tijdens zijn speech in Moskou.

Hij bekritiseerde de regering Obama vanwege diens ‘draconische maatregelen’ tegen Rusland en wees op de noodzaak van ‘wederzijds respect’. Poetin herinnerde mensen aan Trumps wens om ‘de banden met Rusland te herstellen’. Hij wees er ook op dat dat misschien moeilijker zal zijn dan gedacht. Helaas is de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten verslechterd, aldus Poetin, toevoegende dat de landen een moeilijke weg voor zich hebben.

“Zoals ik al vaak heb gezegd is het niet onze schuld dat de relatie tussen de VS en Rusland zo slecht is,” zei het Russische staatshoofd. Poetins adviseur Sergei Glaziev zei dat de overwinning van Trump de wereld heeft behoed voor een derde wereldoorlog. “Amerikanen hadden twee keuzes: WO III of vrede,” zei hij. “Clinton stond voor oorlog en Trump heeft de kans om hier verandering in te brengen.”

Vycheslav Volodin, een naaste medewerker van Poetin, was ook blij met de overwinning van Trump. Het einde van de regering Obama betekent ook een einde aan de problemen die zij heeft veroorzaakt tussen het Kremlin en Washington, waaronder de sancties, aldus Volodin. “Sancties worden opgelegd door de zwakken,” zei hij over de economische sancties die na de annexatie van de Krim werden opgelegd door de VS en de Europese Unie. “Sancties maken wederzijds respect onmogelijk,” zei hij. Dit wijst erop dat Rusland hoopt dat de sancties zullen worden opgeheven.


Bron: CrimeDocsNLGing er weer lekker aan toe met McGregor tijdens de persconferentie van UFC205

Dit is wat El Chapo heeft te zeggen op Twitter over Trump en zijn muur