in

Rookruimtes in de horeca zijn dus definitief verboden nu

Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn definitief verboden, heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald. Dat betekent dat rookruimtes per direct moeten sluiten.

In 2015 is Clean Air Nederland een rechtszaak gestart tegen de Staat om rookruimtes te verbieden en daarmee het rookverbod in de horeca verder door te trekken. Na afwijzing door de rechtbank oordeelde in hoger beroep het Gerechtshof in 2018: “Rookruimtes vallen onder het rookverbod in de horeca”.

Op vrijdag 17 mei heeft de advocaat-generaal (AG) de Hoge Raad geadviseerd om het verbod op de rookruimtes te bekrachtigen. De advocaat-generaal geeft alleen advies, maar meestal oordeelt de Hoge Raad conform dit advies. De zitting van de Hoge Raad stond gepland op vrijdag 27 september. Vandaag dus….

Die zitting is dus geweest en Clean Air Nederland heeft deze zaak dus gewonnen. Maar waarom wilde Clean Air Nederland dus zo graag deze zaak winnen?

Clean Air Nederland: Rookruimtes zijn een legitimatie van een rookcultuur, rookruimtes faciliteren en stimuleren een dodelijke verslaving. Met een rookvrije generatie en als vervolg een rookvrije samenleving willen we voorkomen dat jongeren gaan roken en verslaafd raken. Een goed voorbeeld is dan belangrijk, met name daar waar jongeren uit gaan en vaak beginnen met roken.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de uitspraak een “klap in het gezicht voor horecaondernemers”. Volgens de brancheorganisatie gaat de uitspraak horecaondernemers veel geld kosten omdat ze verplicht worden hun zaak te verbouwen. Wat vinden jullie hiervan? Laat het aan ons weten via social media want dit is natuurlijk niet alleen een klap in het gezicht van Horeca Ondernemers.

Rokers moeten nu dus buiten voor de deur gaan staan of gewoon stoppen met roken, wat natuurlijk een goed iets is maar we leven in een vrij land. Een ieder mag dat voor zichzelf bepalen.

Wij vinden dat het nu een beetje door je strot wordt gedouwd allemaal.Kijken: Check hoe gek Melvin Manhoef werd tijdens het opstootje tussen Harrie en Danicio

Man trekt broek naar beneden om penis van 25cm te tonen nadat hij beschuldigd werd van winkeldiefstal