in

Regisseursduo Adil & Bilall hebben met de film ‘Patser’ Hollywood bereikt

Geen blockbuster maar zeer zeker wel de moeite waard

De film Patser, geregisseerd door het duo Adil & Billal begint met het voorstellen van de hoofdpersoon; Adamo. Met een Italiaanse moeder en een Marokkaanse vader vergeleek hij als kind het christendom en de Islam met Apple en Windows.

Adamo ging met zijn moeder altijd naar de kerk waar de priester betogen hield over de 7 hoofdzonden. Hij zag de priester als een Jedi die met een hoverboard door de kerk zweefde. De film is daarom opgedeeld in 7 ‘Levels’: de 7 hoofdzonden.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

? #PATSER nummer 1 in Nederland EN Vlaanderen! ? #BestBezochteFilm

A post shared by Ali B (@alibspec) on

De film speelt zich af in de achterbuurten van Antwerpen, waar de oom van de hoofdpersoon Adamo al jaren vanuit zijn pizzeria hasj dealt. Op een dag komt een Amsterdamse maffiabaas met een Lamborghini de straat inrijden en gaat langs de pizzeria om te praten met de oom van Adamo. Hij wilt cocaïne vanuit Colombia in containers langs de haven van Antwerpen Europa in krijgen. In de eerste instantie wil zijn oom niet meewerken maar Adamo overtuigd hem en krijgt Adamo te maken met ‘De zware jongens’.

Omdat de Jongens alles vergelijken met een videospelletje is de film opgedeeld in Levels. Met alle felle neon kleuren en special effects wordt de film snel en dynamisch. Als je de trailer bekijkt verwacht je dat Ali B een grote rol heeft, terwijl hij in de film een wat kleinere rol speelt van een opgefokte maffiabaas uit Amsterdam die iedereen kan neerknallen.

De broers Adje en Hef speelden mee als goons in de gang van Ali B en hebben vooral een hoop kogels gepopt in de film.

Verder werd bekend dat Patser niet onopgemerkt is gebleven in Hollywood. Het duo laat weten dat zij niemand minder dan Will Smith mogen regisseren in de derde Bad Boys film, waar ze het stokje mogen overnemen van regisseur Michael Bay. Holy smokes gewoon… en een dikke congratz naar die boys voor deze.

Wij hebben de film natuurlijk gezien en vonden het vooral heel erg grappig. Alleen leek het een beetje alsof een script van 4 uur in een film van 2 uur gepropt is. Het is kortom een goed in elkaar gezette gangster film met een plottwist. Verder vinden wij dat Matteo Simoni die de rol van Adamo speelt dit heel goed heeft weten neer te zetten. Het einde van de film was een beetje vaag, het was niet echt duidelijk wat de andere twee vrienden van Adamo uiteindelijk zijn gaan doen. Het was over het algemeen een goede film.Ronnie Flex is naar de Rehab om van zijn wiet-verslaving af te komen

Kylie Jenner bevalt van een gezond dochtertje waardoor ze eindelijk alle speculaties beëindigd.