in

Rechter verantwoordelijk voor veroordeling El Chapo doodgeschoten

De rechter, die verantwoordelijk is voor de veroordeling van de beruchte drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, is doodgeschoten voor zijn huis in Mexico.

Maandag werd Vicente Antonio Bermudez Zacarias, een rechter in Mexico, in zijn hoofd geschoten terwijl hij aan het joggen was voor zijn huis in Metepec in Mexico. Het motief voor de moord is niet bekend, maar de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto liet weten dat de autoriteiten de zaak zullen onderzoeken.

Volgens de Wall Street Journal was Vincente Antonio Bermudez Zacarias een arrondissementsmagistraat voor beroepen en civiele vonnissen in Toluca, een stad vlakbij zijn woonplaats. De 37-jarige rechter boog zich over beroepen van een handvol drugsbaronnen, onder wie El Chapo die het Sinaloa kartel leidde. De rechter behandelde ook de zaken van Abigael Gonzalez Valencia (de leider van Los Cuinis kartel) en Miguel Trevino (leider van Zetas kartel). Volgens mySA.com kreeg de rechter geen bescherming uit veiligheidsoverwegingen om deze zaken te behandelen.

Op de vermeende video van de moord draagt de verdachte donkere kleding. Voordat de verdachte schiet, rent hij achter de rechter aan en schiet hem vervolgens van dichtbij in zijn achterhoofd. Daarna is de schutter gevlucht.

El Chapo verblijft momenteel in een federale gevangenis in Cuidad Juarez, net over de grens van El Paso, Texas. Hij wordt gezocht in zeven Amerikaanse rechtsgebieden voor verschillende misdaden, waaronder moord, samenzwering voor het importeren en distribueren van drugs, witwassen van geld en wapenbezit, aldus het AP. El Chapo is twee keer eerder ontsnapt uit de gevangenis. Als er niets verandert, zal hij begin 2017 uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten.

Bron: CrimeDocsNLSurinaamse oudere vrouw wordt hardhandig uit bus gezet door chauffeur en passagiers

Gast neemt op hilarische manier wraak op iemand die flirterige PB’s stuurt naar zijn vrouw op Facebook