in

Rechtbank geeft tientallen documenten vrij over Ghislaine Maxwells betrekkingen met Jeffrey Epstein

Een aantal gerechtelijke documenten die details onthullen over de vermeende misdaden van Ghislaine Maxwell zijn vrijgegeven, ondanks het feit dat de voormalige socialite op het laatste moment een poging deed om te voorkomen dat ze openbaar zouden worden gemaakt.

De documenten stammen uit 2015 en een civiele rechtszaak die door een ene Virginia Roberts Guiffre was aangespannen, toen ze Maxwell ervan beschuldigde haar te hebben gerekruteerd in Epstein’s underage sex trafficking ring.

In o.a. 80 pagina’s van een document bevinden zich eerder verzegelde e-mails tussen Epstein en Maxwell, waarin Epstein zijn vermeende madam vertelde dat ze ‘niets verkeerds gedaan had’ en om ‘zich ook zo te gaan gedragen’.

“Go outside, head high, not as an escaping convict,’ zei Epstein volgens Complex, ‘go to parties, deal with it”.

Kort voor de e-mailuitwisseling in 2015 had Epstein een verklaring aan Maxwell gestuurd die ze kon gebruiken om afstand te nemen van zijn zedenzaak uit 2007.

Een deel van de verklaring luidde als volgt:

Since JE was charged in 2007 for solicitation of a prostitute I have been the target of outright lies, innuendo, slander, defamation and salacious gossip and harassment; headlines made up of quotes I have never given, statements l have never made, trips with people to places I have never been, holidays with people I have never met, false allegations of impropriety and offensive behaviour that I abhor and have never ever been party to, witness to events that l have never seen, living off trust funds that l have never ever had, party to stories that have changed materially both in time place and event depending on what paper you read, and the list goes on.

I have never been a party in any criminal action pertaining to JE.

Whilst I remained on friendly terms with [Epstein] up until his plea, I have had limited contact since.

Credit: @YouTube

Ondertussen weerlegt het bewijs van hun correspondentie dus de recente beweringen van Maxwell dat Epstein het grootste deel van een decennium vóór zijn dood in 2019 geen contact met haar had opgenomen.

Maxwell wordt nu vastgehouden in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn na haar arrestatie op 2 juli, en wordt beschuldigd van het rekruteren van jonge vrouwen om seksueel te worden misbruikt door haar voormalige vriend Epstein. Aanklagers hebben beweerd dat ze ook heeft deelgenomen aan een deel van het misbruik.

Op 14 juli pleitte Maxwell niet schuldig aan het helpen van Epstein om in de jaren negentig drie meisjes in Engeland en de VS te rekruteren en seksueel te misbruiken. Een van de meisjes was 14 jaar oud.

Epstein stierf op 10 augustus aan een schijnbare zelfmoord in zijn gevangeniscel, in afwachting van een proces wegens beschuldiging van een hele reeks zedenmisdrijven.

Je kan via deze link de gerechtelijke documenten vinden en lezen.Mondkapje vanaf 5 augustus verplicht op drukke plekken in delen van Amsterdam en Rotterdam

NL Alert: grote brand in Duiven, rook zorgt voor files op A12