in

Rapper JayJay gearresteerd voor jarenlange oplichting met designerkleding via webshops

In een onderzoek naar grootschalige oplichting met dure merkkleding is de 27-jarige rapper Joël S.F. gearresteerd. Hij werd maandag bij zijn auto aangehouden nadat de politie zijn huis in de Rotterdamse Provenierswijk uren in de gaten had gehouden. De man wordt verdacht van oplichting en witwassen.

Dit staat op de website van het AD vandaag.

Dure merkkleding van de grootste topmerken met tot wel 70% korting. Met dit soort misleidende activiteiten zou JayJay mensen voor 10 duizenden euro’s hebben opgelicht. Mensen kregen eindstand helemaal niks geleverd. En als ze aan het belletje trokken werden ze met de ene excuus na de andere om de tuin geleid.

“Hij zat met de prijzen altijd net op het randje van geloofwaardigheid’’, vertelt Aad Lensen van de politie eenheid Rotterdam, leider van het onderzoek.

Er zijn in totaal drie mensen aangehouden waaronder een 25-jarige vrouw uit Schiedam. Ook een 27-jarige man uit Hoogvliet die ervan wordt verdacht te hebben geholpen bij het opzetten van de frauduleuze websites is aangehouden.

Politie doet een onderzoek naar alle katvangers die hun rekening beschikbaar hebben gesteld voor het innen van het geld. Deze worden waarschijnlijk ook aangehouden en komen op een zwarte lijst te staan. Dat betekent geen uitkering of hypotheek meer. En een nieuwe rekening bij de bank kunnen ze waarschijnlijk ook naar fluiten.

Tijdens de invallen in de woningen van de Schiedamse vrouw en de man uit Hoogvliet werden kleding, goederen, creditcards en contant geld in beslag genomen. Verder wordt geprobeerd om de bankrekeningen van de drie verdachten te bevriezen en de bewuste websites zo snel mogelijk offline te halen.

FYI: wij geven de aankomende tijd gratis Retro handheld Gameboys consoles met 400 spelletjes weg aan mensen die: commentaar plaatsten bij onze artikelen op social media, de posts liken, delen of mensen taggen onder onze berichten op Facebook en Instagram. Volg ons op Instagram voor meer info.

Bron: ADHoerenlopers opgelet: de bordelen in België zijn weer open

Kijken: beelden arrestatie JayJay online gezet door Opgelicht