in

Rapper Anne Frank, protegé van Lange Frans wijzigt naam na commotie

Rapper Anne Frank, de protegé van Lange Frans, heeft na alle ophef besloten haar artiestennaam toch te veranderen. Ze staat voortaan bekend als Anne, laat Lange Frans weten.

Anne moest woensdag ineens voor het vuurpeloton gaan staan vanwege haar naamkeuze en vanwege tweets die ze in het verleden had geplaatst. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deelde een reeks berichten die het antisemitisch noemt.

,,Al jarenlang tweet deze persoon antisemitische teksten, die haar artiestennaam en haar ‘goede bedoelingen’ in een ander licht plaatsen. Het CIDI vindt deze naamkeuze ongepast. Misdaden van de Holocaust mogen niet worden gebagatelliseerd.’’

Lange Frans geeft aan dat hij verder niet op de hoogte was van deze Tweets. Hij wist wel dat ze gekke shit deed op Twitter. That’s it.

Anne zegt zelf verder dat ze al sinds de basisschool de bijnaam “Anne Frank” heeft. ,,De echte reden dat ik voor deze naam heb gekozen, is omdat ik altijd zo werd genoemd. Sinds de basisschool is dat al mijn bijnaam. En toen las ik ook haar boeken. Ze is inspirerend, een voorbeeld van hoe je kunt leven in een ondraaglijke situatie. Ik weet dat we niet in oorlog leven, maar vreedzaam is het in onze wereld ook niet’’, zegt ze.

Een bijnaam verzin je dus niet die krijg je van mensen en dat blijft dan hangen.

Bron: ADSidney laat hilarische tatoeage zetten in nek ter herinnering aan Temptation Island?

Eindelijk: ONE PUNCH MAN game onderweg voor PS4, Xbox en PC