in

PTSS-patiënten mogen binnenkort XTC poppen als medicijn

Capture

Mogelijk gaat er binnen een termijn van vijf jaar XTC voorgeschreven worden aan psychiatrische patiënten. MDMA blijkt erg effectief te zijn tegen het Posttraumatisch Stresssyndroom (PTSS).

Onverwerkte trauma’s kunnen leiden tot PTSS. Dat is een stoornis, die extreme stress, paniekaanvallen en extreem emotionele reacties kunnen veroorzaken. Tot nu toe is er in de psychiatrie geen effectieve behandeling voor en schrijven psychiaters meestal medicijnen voor om de symptomen te verminderen.
Veel mensen blijven last houden van de stoornis, omdat de oorzaak niet wordt aangepakt. De mogelijkheden van MDMA werd daarom onderzocht door de Multidisciplinary Association for Psychedelics Studies (MAPS). Tijdens wetenschappelijke onderzoeken werd twee derde van de PTSS-patiënten genezen verklaard.
MDMA is geschikt bevonden om in psychotherapie te gebruiken, omdat het ervoor zorgt dat mensen het vermogen krijgen volledig open te zijn. Mensen kunnen daardoor ook open praten over hun traumatische ervaringen. Vooralsnog wordt de behandeling alleen nog worden getest in Amerika. Het moet ook nog bij een grotere groep onderzocht worden. Mogelijk werkt deze therapie niet voor iedereen. Ook kan het zijn dat een overgevoeligheid voor de stof gezondheidsrisico’s kan opleveren.
Het is echter de vraag of de behandeling naar Nederland komt. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) geeft aan dat het te vroeg is om de waarde van de behandeling te kunnen beoordelen. Er zou onvoldoende informatie zijn over de werkzaamheid en veiligheid van de patiënt.

Bron: CrimeDocsNLPokevision en andere Pokémon Go Trackers doen het niet meer

Anu D dropt 2 hele agressieve tracks, mensen zeggen dat hij Sevn Disst