in

Psstt, meisje roepen in Rotterdam wordt vanaf volgend jaar strafbaar

Gemeente Rotterdam gaat seksuele intimidatie op straat strafbaar stellen.

Vanaf 1 januari 2018 kan je een boete riskeren van maximaal 4100 euro of een gevangenisstraf van 3 maanden als je vrouwen nafluit, nasist, naroept, achternaloopt, om seks vraagt of op een andere manier lastig valt. De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is daarvoor gewijzigd. Joost Eerdmans, de wethouder van Veiligheid, heeft dit bekend gemaakt. Vanaf volgende maand gaan Rotterdamse handhavers al waarschuwingen uitdelen. Ze krijgen een speciale training. Er komen er ook meer handhavers bij. Er wordt ook een meldpunt geopend voor slachtoffers dat gekoppeld is aan het Centrum voor Seksueel Geweld.

Acht op de tien vrouwen tussen de 18 en 45 jaar hebben in Rotterdam te maken met seksuele straatintimidatie blijkt uit onderzoek. Voor het belagen van homo’s, lesbiennes en transgenders overweegt Rotterdam een andere aanpak. Afgelopen weekend werd op het Schouwburgplein een jonge dame mishandeld omdat zij hand in hand liep met haar vriendin. Eerdmans noemt dit onacceptabel: “Iedereen hoort zich op straat veilig te voelen. Het feit dat vrouwen zich zo beperkt voelen in hun vrijheid dat zij hun kleding aanpassen of bepaalde delen van de stad ontwijken, is niet acceptabel.”

In Amsterdam is er ook een bepaling opgenomen in de APV met een sanctie. Er wordt nog niet op gehandhaafd. Deze zomer moet de gemeenteraad er nog over spreken heeft een woordvoerder dan burgemeester Van der Laan verteld. In Den Haag zijn er ook plannen om straatintimidatie strafbaar te maken.

2 jaar geleden ging de actiegroep Project Straatintimidatie.nl de straat om de rollen om te draaien. Bekijk het filmpje waarin ze willekeurige mannen lastig vallen hierboven.Nino maakt releasedatum GOTU EP bekend

Deze luxe hondenvilla’s kosten tussen de 40 en 200 duizend dollar per stuk