in

#PrisonBreak: Moordenaars ontsnappen op klassieke manier uit Amerikaanse cel

media_xll_3069161

Twee veroordeelde moordenaars zijn de eersten die ooit hebben kunnen ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis in de staat New York. Zaterdag vonden bewakers hoopjes kleding waar de mannen hadden moeten liggen. Die waren inmiddels via een gat in de muur, een gangenstelsel en door een put de vrije wereld ingerend.

De Amerikaanse autoriteiten noemen de ontsnapping ‘een uitgekiend plan’ waarbij de twee met behulp van gereedschap een gat in een stalen muur konden maken en via tunnels konden ontsnappen. Dat gebeurde in de Clinton Correctional Facility in Dannemora in het noorden van de staat New York, bij de grens met Canada.

Volgens gouverneur Andrew Cuomo zijn de gedetineerden gevaarlijk. De politie in de Verenigde Staten heeft een klopjacht geopend op Richard Matt (48) en David Sweat (34). Matt heeft drie moorden en een aantal overvallen en ontvoeringen op zijn strafblad staan en is veroordeeld tot 25 jaar cel. Sweat zit levenslang vast omdat hij een agent heeft vermoord.

Putdeksel
De mannen zaten naast elkaar in de gevangenis. Ze boorden een gat in de muur aan de achterkant van hun cel en kwamen terecht in een intern gangenstelsel. Nadat ze daar doorheen waren gekropen, klommen ze via een putdeksel naar buiten en namen ze de benen. Het is nog onduidelijk hoe de gevangenen aan spullen kwamen om een gat te boren en hoe ze wisten hoe ze door het gangenstelsel naar buiten moesten komen.

Om ervoor te zorgen dat hun verdwijning niet snel zou opvallen, legden ze kleding onder hun dekens zodat het leek alsof ze lagen te slapen. Bewakers kwamen er zaterdag tijdens een ochtendcontrole langs de cellen achter dat de twee waren ontsnapt.

Het is de eerste keer in 150 jaar dat gevangenen zijn ontsnapt uit de zwaarbeveiligde gevangenis.

Bron: AD#LOL: Man belt politie omdat agressieve kat hem niet binnenlaat (Audio)

#Stupid: Man betaald $700k aan helderziende voor hulp om Ex terug te krijgen