in

#PrayforAmazonia gaat viral: “Amazonewoud staat al 3 weken in lichterlaaie!”

Het grootste regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud, staat in brand. En flink ook, want er zijn daar momenteel meer bosbranden dan ooit. In enkele delen van het Amazonegebied is inmiddels zelfs de noodtoestand afgekondigd. Op social media slaken veel mensen daarom een noodkreet onder #PrayforAmazonia.

Het is nu al drie weken gaande en mensen maken zich enorm veel zorgen erover. Vooral om het feit dat er niks over wordt vermeld door de media. In 2019 zijn er al meer dan 72.000 bosbranden gesignaleerd in het Amazonegebied. Een gebied wat de wereld beschouwt als de longen van ons planeet. Het is verschrikkelijk om aan te zien.

Volgens onderzoeksinstituut INPE is dat een stijging van 83 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze sterke toename heeft te maken met de boeren die grote delen van het woud ontbossen om het geschikt te maken voor veeteelt. Zo zou er alleen in juni al 920 vierkante kilometer van het woud verwoest zijn door illegale ontbossing.

“De longen van onze planeet staan al drie weken in brand en niemand in de media heeft ons er iets over verteld.”
#PRAYFORAMAZONIA

De president van Brazilië, Jair Bolsonaro, krijgt veel kritiek. Hij vind het juist een goede zaak dat het Amazonegebied gebruikt wordt voor land- en mijnbouw. Daarnaast noemt hij de data van het INPE leugens en ontsloeg hij onlangs de topambtenaar die de ontbossing aantoonde.

We hoeven niet aan jullie uit te leggen wat er gebeurt als grote delen van het Amazonewoud verloren gaan en wat voor effect dit zal hebben op het klimaat en de tienduizenden dier- en plantensoorten die daar voorkomen.

Bron: FUNXZe zijn in Breda echt aan het haten op de Lambo van Mobicep

Slapen in een koude kamer helpt je sneller te slapen en helpt tegen stress