in

Postcodeloterij betaalt Kamal geen schadevergoeding

“Het is me eerlijk gezegd allemaal even te veel nu”, zegt een geëmotioneerde Kamal uit Sittard tegen RTL Nieuws.

Vandaag heeft de rechtbank geoordeeld dat de Postcodeloterij hem geen schadevergoeding hoeft te betalen omdat hij de hoofdprijs misliep bij de nieuwjaarstrekking in 2016.

Kamal liep miljoenen mis door een mislukte incasso van de postcodeloterij. Zijn hele straat was feest aan het vieren en hij liep de boot compleet mis omdat hij niet genoeg geld had op zijn rekening om die maand mee te doen.

Het komt erop neer dat de rechtbank van mening is dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor genoeg geld op hun rekening.

“Het is de verplichting en daarmee de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om zorg te dragen voor voldoende saldo op zijn rekening om de incasso te kunnen uitvoeren”, zei de rechtbank.

Kamal na de uitspraak van de rechter: “Ik dacht hoe dan? Het komt heel hard aan, ik voel me er echt verschrikkelijk onder.”

Als kers op de taart mag Kamal nu ook zelf voor de proceskosten opdraaien. Een bedrag van ruim 10.000 euro. “Dat voelt als een boete, een extra straf”, vertelt hij.

“Eerst dit gedoe met die rechtszaak en vorige maand de plotselinge dood van mijn broer.”

Hij zou in hoger beroep willen gaan maar geeft aan de extra kosten niet te kunnen betalen. Hij is er helemaal klaar mee en wil weer verder gaan met zijn leven. Deze zaak geeft hem teveel stres.

Bron: RTL nieuwsZonamo-rapper Ouasside zoekt narigheid met Boef na commentaar op post Nadir

De paspoorten van pedofielen uit Australië worden vernietigd