in

Popeye: de huurmoordenaar van Pablo Escobar en ‘s werelds gevaarlijkste man

Pablo Escobar was niet de gemene man zoals hij werd neergezet. Hij was een stil persoon, die nooit schreeuwde. Zijn hitman daarentegen was iemand, die je niet wilde ontmoeten. Was dat wel gebeurd, was je er waarschijnlijk niet levend vanaf gekomen.

John Vairo Velásquez (bekend als Popeye) heeft persoonlijk meer dan 300 levens afgenomen. Ook heeft hij geregeld dat vele journalisten, politici en natuurlijk Escobars rivalen werden gedood. Volgens de huurmoordenaar waren journalisten het makkelijkst om te doden. Hij had er geen gedachten of gevoelens bij. Echter moordde hij niet voor de lol. Hij was loyaal aan zijn baas.

Hij vermoordde zelf 300 mensen. Echter staan er in totaal 3.000 moorden op zijn naam. Hij werd tot 80 miljoen pesos (ongeveer 20.000 euro) voor elke moord, die hij persoonlijk pleegde. Escobar is zelfs een keer naar Velásquez toegekomen om hem de jackpot aan te bieden voor een moord. Het ging om 100 miljoen pesos (ongeveer 25.000 euro). Het salaris van een gemiddelde Colombiaan was 6.000 pesos.

Hij startte zijn ‘carrière’ toen hij 17 jaar oud was. Popeye was het brein achter 200 autobommen gedurende een oorlog, waarbij Escobars Medellín-kartel tegen zijn rivalen en de Colombiaanse staat vocht.

Hij was ook verantwoordelijk voor de serieuze ontvoeringen van vele belangrijke personen. Één van de ontvoerde personen was Attorney General Carlos Mauro Hoyos. Hij werd ontvoerd door Popeye in januari 1988. Later bekende Popeye, terwijl hij vastzat, dat hij Hoyos heeft vermoord.

Om te laten zien dat hij de ultieme huurmoordenaar was, zonder enige vorm van spijt, doodde hij iedereen waarvan zijn baas vond dat hij/zij dood moest. Daarbij maakt het niet uit hoe schuldig of onschuldig de mensen waren. Van Popeye’s vriendin tot het bombarderen van een vliegtuig, wat 107 doden opleverde. Zijn emoties zaten niet in de weg en hij deed zijn werk zoals hem was opgedragen.

Popeye sprak: “You have to understand I was a ­professional killer. Whenever I took a life, I didn’t feel anything. Not shame, not sadness, not happiness. It was simply like a day at the office carrying out Don Pablo’s orders. Killing was too easy. I was in a war and they were killing my family, my friends and my colleagues. I found them beheaded and with hands and limbs cut off.”

Zijn eerste moord was de moord op een buschauffeur, die een oude dame niet op een behoorlijke manier liet uitstappen. De oude dame viel en overleed aan haar verwondingen.

Zelfs nadat hij bekend heeft verantwoordelijk te zijn voor de moord op 3.000 mensen en zelf 300 mensen te hebben vermoord, is hij slechts voor één moord veroordeeld. Twee jaar geleden is hij vrijgelaten. Hij heeft 22 jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op presidentskandidaat Luis Carlos Gala in 1989.

Echter is Popeye ondergedoken sinds zijn vrijlating. Hij schat de kans op 80% dat één van zijn vele vijanden hem uiteindelijk zal vermoorden. Tot op de dag van vandaag ontkent hij dat hij een moordenaar is. Hij voelt zich niet schuldig, omdat hij “gewoon” Escobars bevelen opvolgde.

Met Velásquez aan zijn zijde was het niet vreemd dat Escobar weg kon komen met zijn criminele activiteiten.

Bron: CrimeDocsNLMeek Mill ft. Omelly, Takbar & Beanie Sigel – Ooouuu (The Game Diss)

0

Instagram model gaat hard maar haar implantaten niet echt…