in

Politieagenten afgeknald tijdens protest tegen politiegeweld in Dallas

Protest tegen politiegeweld Dallas

De politie werd zelf doelwit tijdens een demonstratie tegen politiegeweld in de Amerikaanse stad Dallas. In totaal zijn elf agenten neergeschoten, waarvan vier agenten zijn overleden.

Hoogstwaarschijnlijk hebben twee scherpschutters vanaf hoge gebouwen de politieagenten neergeschoten. Agenten lopen met getrokken wapens en schilden rond. Burgers moeten zich uit de voeten maken.
In een parkeergarage was de politie in onderhandeling met een verdachte. Meerdere malen had hij op de agenten gevuurd. Hij gaf aan dat er veel meer doden zouden vallen en ook explosieven verborgen had. Volgens een getuige had de schutter een kogelwerend vest aan en droeg grote hoeveelheden magazijnen voor zijn geweer bij zich.
In totaal zijn er drie verdachten opgepakt. Één daarvan heeft zichzelf aangegeven bij de politie nadat de de politie eerder een foto van hem toonde op sociale media, waarop hij rondliep met een geweer. Volgens de broer van de verdachte liep de man gewoon legaal rond met zijn geweer en had hij niets met de moord op de agenten te maken.

“Hij heeft het wapen afgegeven aan een agent nadat de schoten waren gelost”, aldus de broer tegen tv-zender CBS 11.

In de buurt van de schietpartij werden twee andere verdachten in een auto opgepakt. Het is onduidelijk of er nog andere schutters vrij rondlopen.
Eerder deze week werden twee zwarte mannen door de politie in Minnesota en Louisiana doodgeschoten. Naar aanleiding daarvan was de betoging in Dallas georganiseerd. Volgens de lokale media verliep het protest zonder problemen totdat de schoten klonken. Er is mogelijk met een automatisch wapen geschoten.

Afgelopen woensdag werd in Minnesota de 32-jarige Philando Castile in zijn auto doodgeschoten door een politieagent. De agent dacht waarschijnlijk dat hij zijn wapen wilde pakken. Kort na de dodelijke schoten maakte zijn vriendin een video met haar telefoon. Daarin vertelde zij dat Castile zijn rijbewijs wilde pakken. Hij had de agent willen laten zien dat hij een legaal vuurwapen had. Hij werd neergeschoten terwijl zijn 4-jarige dochter ook bij hem in de auto zat.

Afgelopen dinsdag werd in Baton Rouge in de Amerikaanse staat Louisiana een andere donkere man doodgeschoten door de politie. Het ging hier om de 37-jarige cd-verkoper Alton Sterling. Omstanders filmden hoe de donkere man tegen de grond werd gewerkt door blanke agenten. Nadat één van de agenten had geroepen, dat de donkere man een vuurwapen zou hebben, werd de arrestant doorzeefd met vijf kogels in de borst door een andere politieagent.

Lees ook: Arrestant doodgeschoten door politieagenten
Vrouw filmt hoe haar vriend wordt doodgeschoten in auto door politieagent met dochtertje als getuige op achterbank

Bron: CrimeDocsNLVrouw filmt hoe haar vriend wordt doodgeschoten in auto door politieagent met dochtertje als getuige op achterbank

Het debuutalbum Mas3seb van Josylvio is eindelijk hier