in

Politie rekent op originele manier af met hangjeugd en de troep die ze maken op hangplek

POELDIJK – Acht jongeren die dinsdagavond in de Margrietlaan in Poeldijk rondhingen en een bende maakten van de plek waar ze stonden, zullen deze avond niet snel vergeten. Agenten wisten hen op een originele manier tot de orde te roepen.

Dat staat op de website van Omroep West.

Buurtbewoners hebben vaker aan de bel getrokken mbt overlast in de Margrietlaan en omgeving. Politie is nu extra aan het controleren op deze plekken.

Op dinsdagavond reden ze door de Margrietlaan en zagen acht jongeren de hangjeugd van de blok uithangen. Er lag volgens de agenten behoorlijk wat afval. Maar in plaats van naar te doen en meteen met bekeuringen te gooien hebben ze de jongeren een bezem en stoffer en blik gegeven om de troep zelf op te ruimen.

via GIPHY

De agenten krijgen op social media veel lof voor deze actie en er zijn onwijs veel tips binnengekomen om het ook zo aan te pakken in andere buurten.

De politie wordt niet altijd even mooi afgebeeld op ons website (eigen schuld) maar dit is dan wel echt weer klasse en correct aangepakt! Petje af… en respect voor deze manier van aanpak!

Bron: Omroep WestPolitie en justitie kraken encrypted chats: miljoenen criminele conversaties meegelezen

Kijken: dame doet de TikTok Turkey-slurpie challenge en stikt bijna