in

Politie met spoed opzoek naar ontsnapte kindermisbruiker genaamd Johannes van E.

Update: De politie Barneveld meldt via Facebook dat de gisteren ontsnapte pedoseksueel Johannes ‘Harry’ van E. (42) is aangehouden op een camping in het Zeeuwse Rilland.

Een voor kindermisbruik veroordeelde tbs’er heeft zich donderdag tijdens begeleid verlof in de omgeving van Nijmegen aan het toezicht van de Pompekliniek weten te onttrekken en is op vrije voeten. Er wordt met spoed naar de 42-jarige man gezocht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag aan NU.nl.

De politie heeft zijn naam en foto verspreid omdat er gesproken wordt over een zeer urgente zaak. Dat betekent dus dat deze man ontzettend gevaarlijk is en niet in de buurt van je kinderen moet hebben.

Johannes met de roepnaam Harry werd in 2013 veroordeeld voor het misbruiken van meerdere buurmeisjes. Dit gebeurde tijdens het spelen met waterballonnen. Deze viespeuk kreeg twee jaar cel en TBS met dwangverpleging. Deskundigen spraken van een hoog risico op terugval in dit gedrag.

Van E. werd in 2013 veroordeeld omdat hij meerdere kleine kinderen had misbruikt in een wijk in Barneveld waar hij toen woonde. In augustus van dat jaar had hij drie kinderen van 6, 7 en 8 jaar met waterballonnen naar zijn huis gelokt en betast. Het bleken niet zijn enige slachtoffertjes te zijn.

De kindermisbruiker is voor het laatst gezien op donderdag om 15:30 toen hij geld opnam bij een geldautomaat in Gennep. “Vanaf daar ontbreekt ieder spoor”, aldus de politie. Het OM meldde eerder al te vrezen dat de man mogelijk anderen of zichzelf iets zal aandoen.

De man is 1,85 meter lang en heeft volgens het opsporingsbericht een slank postuur. Donderdag droeg hij een zwarte trainingsbroek, een zwart shirt en zwart-witte gympen. Wie hem ziet of weet waar hij verblijft, moet 0800-60 70 bellen.

De slachtoffers en hun familieleden zijn ingelicht over de ontsnapping. Een van de vaders zegt tegen Omroep Gelderland erg geschrokken te zijn.

De man werd behandeld in de Pompekliniek in Nijmegen en was donderdag op begeleid fietsverlof. Nabij Malden, dat zo’n 4 kilometer van Nijmegen ligt, wist hij weg te komen.

Bron: NU.nlCheerleader die haar baby in achtertuin had begraven, niet schuldig aan moord bevonden

Kanye West heeft Yeezy’s gemaakt die op gesmolten Crocs lijken