in

Politie maakt einde aan twee illegale feesten met honderden bezoekers

Credits: @marechaussee_schiphol instagram

Op de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie de handen vol gehad aan honderden mensen die illegaal aan het feesten waren. De twee feesten vonden plaats in het Amsterdamse Bos en een natuurgebied aan de Polderweg in Prinsenbeek (Noord-Brabant).

Prinsenbeek:
De politie kreeg een melding dat er harde muziek klonk vanuit een stiltegebied in Prinsenbeek en dat er veel auto’s die kant opreden. Agenten hebben daarop de toegang afgezet om meer aanwezigen te voorkomen.
De ongeveer 250 aanwezigen waren binnen 15 minuten na aankomst van de politie vertrokken. Er stonden zo’n 50 auto’s geparkeerd, die voor enige schade aan het natuurgebied hebben gezorgd.

Ook het afvalgehalte lag hoog. Er lagen ballonnen, flessen en plastic op de plaats van het feest zich begaf. Een 31-jarige man uit Breda die zich bekend maakte als organisator, heeft van de politie te horen gekregen dat hij een proces-verbaal krijgt als er aangifte gedaan wordt van vernieling.

Amsterdam:
Het feest in het Amsterdamse Bos vond plaats onder een viaduct van snelweg A9. De politie maakte samen met de marechaussee een einde aan een illegaal feest waar naar schatting enkele honderden mensen aanwezig waren. Ook op dit feest werd keiharde muziek gedraaid en werden lachgasballonnen verkocht. De aanwezigen moesten entreegeld betalen om het feestgebied toe te treden. Er zijn hier geen mensen aangehouden.Vaak natte dromen? Dit is de reden waarom het gebeurt ….

Verdachte wapenvondst Hoofddorp gelinkt aan Redouan Taghi