in

Politie gaat vanaf vandaag speeksel testen, ook op THC

De politie kan vanaf vannacht bij verkeerscontroles naast de blaastest ook de speekseltester gebruiken. De blaastest toont natuurlijk aan of je gedronken hebt of niet. De speekseltester laat zien of je drugs hebt gebruikt.

Je kan nu dus een boete krijgen als je achter het stuur zit met THC in je lijer. Hoe hoog deze boete precies zal zijn, is nog niet duidelijk. Het zal waarschijnlijk per geval anders zijn. Hoe vaker je gepakt wordt, hoe hoger de boete wordt. Iets in die richting.

Dit staat op de website van het OM:

De politie kan drugsgebruik met een speekseltester aantonen. Maar agenten kunnen drugsgebruik ook herkennen aan uiterlijke kenmerken. Een arts of een verpleegkundige neemt daarna bloed af bij de verdachte bestuurder. Uit een analyse van het bloed, door het NFI, moet vervolgens blijken of drugs en/of alcohol aanwezig zijn en in welke hoeveelheid. Is dit boven de toegestane waarde? Dan volgt een proces-verbaal en kan het OM de verdachte vervolgen.

De straffen zijn niet mals. Een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal € 8.200. Ook kan uw rijbevoegdheid voor maximaal vijf jaar worden ontzegd.

Wees vanaf vandaag dus extra voorzichtig met het gebruiken van cannabis en vervolgens rijden in een auto.Kosso dropt video voor EYO ft. Nijo (prod. Fraasie)

Shockman x DJ Kya droppen video voor – Tek It Off