in

Plotselinge corona-uitbraak in een verpleeghuis te Maassluis: 25 besmettingen

Beeld alleen ter illustratie

In verpleeghuis “De Tweemaster” in Maassluis is het coronavirus uitgebroken. Er zijn 25 besmettingen vastgesteld, het gaat om zeventien bewoners en acht medewerkers.

Dat wordt sinds een uur vermeld op de website van Hart van Nederland.

De bewoners die besmet zijn met het coronavirus zijn overgebracht naar een speciale COVID-afdeling in Vlaardingen. Ze worden daar behandeld in het Marnix Revalidatiecentrum. Andere medewerkers en vrijwilligers met symptomen of het virus zelf zijn vrijgesteld van verdere werkzaamheden.

Sinds woensdag mogen er ook geen bezoekers meer komen in het verpleeghuis:

“Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing om verspreiding tegen te gaan”, meldt Argos Zorggroep, waaronder De Tweemaster valt.

“Zorg en behandeling wordt voortdurend gecoördineerd door ons Medisch Infectiepreventieteam en wij volgen aangescherpte protocollen in lijn met de adviezen van het RIVM en de GGD. Ook zijn er voldoende beschermingsmiddelen en kennis om deze te gebruiken.”

De GGD is nu bezig met een onderzoek om te achterhalen wat de herkomst is van deze verschrikkelijke uitbraak. De GGD voert in samenwerking met De Tweemaster bron- en contactonderzoek uit.

Hopelijk neemt deze klotevirus niet meer levens weg want het heeft echt al veel te veel schade aangericht. Wij wensen de besmette personen veel sterkte en beterschap toe.

Bron: Hart van NederlandEen half miljoen fans ondertekenen petitie voor Mia Khalifa om haar pornovideo’s te laten verwijderen

Politie vindt 1-jarig kind omringd door slangen, in honden bench