in

PlayStation baas laat weten wanneer de PS5 uitkomt

John Kodera van Sony heeft een verklaring vrijgegeven waarin staat dat de release van de PlayStation 5 helaas niet binnen de komende drie jaar zal plaatsvinden.

In plaats daarvan vertelde de PlayStation-baas aan The Wall Street Journal dat hij en zijn team de tijd zullen gebruiken om het volgende te kunnen doen m.b.t. tot de PlayStation 5:

“prepare the next step, to crouch down so that we can jump higher in the future.”

Dit komt na een andere aankondiging van Sony, waarin stond dat de PlayStation 4 aan het einde van zijn cyclus was. Ze verwachten dat alle verkoopwinsten in de komende jaren zullen afnemen en zullen zich gaan concentreren op nieuwere projecten.

De PS4 is in 2013 uitgebracht en als wij nog eens drie jaar moeten wachten voor de volgende generatie console, betekent dit dat ze hun updateproces hebben vertraagd. Het is meestal een kloof van zes tot zeven jaar voordat het volgende Sony-systeem beschikbaar is om te kopen, maar deze verklaring betekent dat we minimaal 8 jaar (2021) moeten wachten voordat we iets nieuws te zien krijgen.

Beetje jammmmmmerrrrr.

De baas van Ubisoft, Yves Guillemot, voorspelt dat de volgende generatie consoles de laatste zal zijn, omdat streaming-apparaten en -services uiteindelijk hun plaats zullen innemen. Deze visie lijkt ook hetzelfde pad te zijn waar PlayStation zijn inspanningen op zal richten, dus wat hij zei zou uiteindelijk toch kunnen uitkomen.

We zullen wel zien waar dit schip strandt. VR is ook volop in ontwikkeling en wij denken eerlijk gezegd dat VR alles gaat overnemen de komende jaren.Spotify hitlijst: Week 23 t.e.m. maandag 11 juni – 2018

HBO koop rechten pilotaflevering spinoff van Game of Thrones