in ,

Pegida wil varken bbq’en voor moskeeën door heel Nederland tijdens ramadan

Anti-Islambeweging Pegida wil vijf dagen lang een barbecue houden voor een moskee. De eerste plek is de ULU-moskee in Utrecht, schrijft Pegida op Facebook.

Ze willen de uitermate provocerende actie uitvoeren tijdens de ramadan. Tijdens de barbecue willen ze ook alleen maar varken serveren. Na Utrecht willen ze hetzelfde doen in Den Haag, Rotterdam, Arnhem en Gouda.

Er is volgens gemeente Utrecht geen vergunning nodig voor het geheel en geven aan dat ze dus ook de hoogte zijn van de plannen van Pegida. De gemeente gaat het proces wel controleren. De anti-Islambeweging en de gemeente van Utrecht gaan dus hierover in overleg.

Of het verstandig is om dit te doen is nog maar de vraag. Er kunnen namelijk rellen ontstaan omdat deze actie puur wordt uitgevoerd om men te provoceren en dat ook nog eens tijdens de ramadan. De mogelijkheid tot onenigheid is natuurlijk altijd aanwezig maar de geluiden die wij opvangen vanuit de moslim gemeenschap zijn vooral kalm en men reageert komisch en laconiek op het geheel.

Een aantal reacties:

De oproep van Pegida:


De oproep op Facebook heeft natuurlijk voor veel commotie gezorgd. De actiegroep geeft aan meer dan 1800 comments te hebben verwijderd. Dat hebben ze aangeven middels de onderstaande post. Ook in de onderstaande post is te zien hoe laconiek de actie-groep omgaat met het geheel door gebruik te maken van de type emoji’s bij de tekst van het geheel.Vorig jaar maart was een Pegida mars door de straten van Utrecht rustig verlopen. Op de Mariaplaats lieten enkele tegendemonstranten zich zien met een spandoek. Het leidde niet tot ongeregeldheden. In 2015 was dat een ander geval. Toen waren er veel confrontaties met tegendemostranten.

Pegida werd vorig jaar begeleid door een handje vol agenten die erbij waren om toezicht te houden op het geheel. Als de BBQ doorgaat zal dit ook wel weer het geval zijn. Onder toeziend oog van agenten kunnen ze rustig aan het provoceren beginnen.

Wij vragen ons echter af of dit nodig is en of de gemeente het überhaupt moet toelaten zoiets. Dit soort dingen zijn echt respectloos en daarnaast zorgt het voor nog meer verdeeldheid tussen de mensen. Wat Pegida ook wilt bereiken met het geheel, het gaat niet werken mits het meer verdeeldheid creëren is natuurlijk.

De gemeente van Utrecht zou niet moeten meewerken aan zoiets en het gewoon moeten verbieden.

Bron: RTV UtrechtJay-Z, Beyonce en Kanye West betrokken bij fraude met streams

Er komt een nieuwe Rambo film uit van Sylvester Stallone