in

Pasgeboren tweeling uit India genaamd Corona en Covid vernoemd naar virus

Ouders wilden dat namen ‘gedenkwaardig en uniek’ zouden zijn na de geboorte van een jongen en een meisje tijdens een landelijke lockdown.

Een echtpaar in de centrale staat Chhattisgarh in India heeft hun pasgeboren tweeling Corona en Covid genoemd te midden van de landelijke afsluiting van het land als gevolg van het coronavirus.

De tweeling, een jongen en een meisje, werden geboren in een overheidsziekenhuis in de hoofdstad Raipur op 27 maart, twee dagen nadat de lockdown van kracht werd en het dagelijks leven voor een ieder omgooide.

“The delivery happened after facing several difficulties and therefore, my husband and I wanted to make the day memorable,”, vertelde Preeti Verma, de 27-jarige moeder van de tweeling, aan persbureau Press Trust of India.

Het paar zei dat de namen hen zouden herinneren aan de ontberingen waarmee ze werden geconfronteerd tijdens de lockdown en vóór de succesvolle bevalling in een overheidsziekenhuis vorige week.

Verma zei dat ze op het moment van de bevalling geen hulp hadden, omdat hun familieleden Raipur niet konden bereiken vanwege de afsluiting.

“With vehicular movement stopped, we both made it to the hospital somehow late at night after a lot of suffering. Since the deliveries happened after such difficulties, we wanted the names to be memorable and unique,”

“Besides, these names are beautiful in their own, with Corona being Latin for crown,” zegt vader Vinay Verma. “Also, we want the fear associated with these names to end and the public to focus on sanitation and hygiene.”

Het echtpaar zei echter dat er familieleden waren die tegen de namen zijn en dat ze later hun beslissing konden veranderen en hun kinderen een andere naam konden geven als ze dat zouden willen doen.

India is tot 14 april in lockdown, waardoor de transportdiensten zijn opgeschort met strikte thuisorders, behalve voor essentiële reizen naar plaatsen zoals markten of apotheken. Er wonen 1,3 miljard inwoners in het land.Kijken: wat deze dieveggen in hun jurk kwijt kunnen is gewoon een kunst

Pinky And The Brain maken een comeback volgens Animaniacs acteur Rob Paulsen