in

Parasite neemt vier Oscars mee naar huis na historische “Best Picture” overwinning

De wereld zal zijn naam kennen: Bong Joon Ho, de creatieve kracht achter Parasite – de eerste Zuid-Koreaanse film die Best Picture wint.

Nooit heeft een Koreaanse film in de 92 jaar van de ceremonies een Oscar gewonnen. Dit jaar veranderde er echter iets: samen met Parasite is In the Absence de eerste Zuid-Koreaanse documentaire die ooit is genomineerd voor een Academy Award.

Bong is nu officieel een triomfantelijk deel van de geschiedenis, waarbij Parasite de grootste prijs in de filmindustrie verovert.

Het versloeg dit jaar een aantal briljante films: ook genomineerd in de categorie “Best Picture” waren 1917, Joker, Ford v Ferrari, Jojo Rabbit, Little Women, Once Upon a Time in Hollywood, The Irishman en Marriage Story.

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Wanneer het plan lijkt te slagen, volgt een verrassing.

Misschien toch even een film wat je binnenkort moet kijken want 4 Oscars is natuurlijk niet niks!Kijken: horror landing Schiphol lukt 5x niet: ‘Mensen schreeuwden en kotsten’

Kijken: zo raast storm Ciara over Nederland