in

Pandemie draaiboek: “In het ergste geval de 80-plussers opgeven”

Nu er wereldwijd steeds meer corona-besmettingen bij komen, bereidt de vereniging van intensive care-artsen zich middels een ‘handboek pandemie’ voor op een crisissituatie.

Dit draaiboek bestaat uit verschillende fases die we eventjes niet allemaal gaan beschrijven voor jullie. Mocht er interesse zijn om het globaal tot je te nemen dan kan je dat doen op de site van de Panorama.

Er zijn dus 3 fases. In het ergste geval, wanneer de besmettingen boven de 5000 stijgen gaan we fase 3 in en gaat er dus het volgende gebeuren.

Mochten álle IC-bedden toegewezen moeten worden aan Corona-patiënten (bij zo’n 12.000 besmettingen) dan moeten er keuzes worden gemaakt wie er wel of niet voor een bed in aanmerking komt. Want we kunnen niet alle bedden aan coronapatiënten geven: we hebben dan nog steeds te maken met verkeersslachtoffers, tumoren, long- of blindedarmontstekingen etc.

En daar begint de crisis, of zoals de voorzitter zegt: ‘een soort oorlogssituatie’. Want wanneer de uiterste capaciteit bereikt is, móeten er keuzes gemaakt worden door artsen, en die keuzes zullen vooral gebaseerd worden op wie de grootste overlevingskansen heeft. In het protocol wordt geadviseerd 80-plussers niet meer op te nemen. Hetzelfde geldt voor kankerpatiënten in een vergevorderd stadium en ernstige verkeersslachtoffers.

Zo gaan we dus om met mensen hier in dit land die hun rug hebben gebroken heel hun leven en belasting hebben betaald en zich daarnaast ook nog eens scheel betalen aan zorgkosten. Die oudjes worden dus gewoon aan hun lot overgelaten en mogen gewoon lekker sterven als het aan de regering ligt! Die laten dit blijkbaar gewoon toe…

Gaan we dit pikken of niet? Laat maar weten via social media….

Bron: PanoramaEr is een nieuwe datingsite voor mannen met een kleine piemel

Amazon heeft webwinkel in Nederland geopend en dat brengt een leuk voordeel met zich mee