in

Overvallers binden handgranaat om enkel geldloper: ‘Ga het geld halen’

In een poging een geldtransport te overvallen in Noord hebben overvallers in maart van dit jaar een handgranaat om de enkel van een vrouwelijke geldloper gebonden.

Dat vermeldt AT5 vandaag op hun website.

Het incident vond plaats op 7 maart op het Olof Palmeplein in Amsterdam Noord. Geldlopers van GAS komen hier het één en ander regelen voor ING. Een vrouwelijk medewerker werd overmeesterd door twee overvallers.

Handgranaat
De overvallers bedreigen de vrouw met een vuurwapen en duwen haar vervolgens een busje in. Ze krijgt daar een handgranaat om haar enkel gebonden en moet vervolgens terug lopen naar de geldwagen om geld te halen. Deze actie en manier van werken is ook volkomen nieuw bij de politie.

De vrouw wist op een gegeven moment het explosief van haar enkel te halen. De daders kregen dit door en maakten dat ze wegkwamen. De politie verklaard verder: ‘Het is écht zinloos wat deze overvallers hebben geprobeerd. Geldlopers kunnen niet zomaar even geld pakken uit zo’n wagen.’

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar drie daders. Op de beelden bij AT5 zijn enkel vluchtende overvallers op een scooter te zien en een foto van het busje.

Bron & Beeld:
-AT5Gevangene legt lachend uit waarom hij kinderverkrachter heeft vermoord in cel

Toegetakelde dame zoekt racistische belagers: ‘Ik wilde mijn vriend beschermen’