in

Over & Uit: Kabinet verbiedt lachgas, bezit wordt strafbaar

Het kabinet verbiedt het bezit, de handel en de productie van lachgas. Dat is zojuist bekendgemaakt. Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) plaatst lachgas op lijst 2 van de Opiumwet vanwege de risico’s voor de volksgezondheid, de overlast en het aantal verkeersongevallen.

Dat is zojuist bekendgemaakt via de website van RTL nieuws.

Volgens Blokhuis blijkt uit onderzoek dat zelfs beperkt gebruik van lachgas al tot serieuze gezondheidsschade kan leiden:

“We kunnen de risico’s met de gezondheid van met name jongeren niet langer accepteren”, zegt Blokhuis. “Het recreatief gebruik van lachgas heeft zich ontwikkeld tot een drugsprobleem en daarmee is de Opiumwet de juiste route om dit aan te pakken.”

Het is dus over met de pret. De bedrijfjes die dit aanbieden moeten of stoppen of illegaal door handelen. Wat de consequenties zijn voor het tweede is nog niet helemaal duidelijk.

Op lijst 1 van de Opiumwet staan drugs zoals coke en LSD. Op lijst 2 staan softdrugs zoals cannabis en paddo’s.Cocker Spaniel veroorzaakt chaos in keuken, familie denkt dat er is ingebroken

Kijken: De officiële trailer van “Wonder Woman 1984” is hier!