in

Oude man (72) wordt KAPOT geslagen door 5 politieagenten (video)

De 72-jarige Piet Visser uit Den Haag is enige tijd geleden in het gezicht geslagen en hardhandig tegen de grond gewerkt door vijf Haagse politieagenten, omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon tonen.

Piet doet de boekhouding voor een coffeeshop in de Weimarstraat. De camera, die daar hangt, heeft vastgelegd hoe vijf agenten het pand binnenkomen en de Hagenaar tot bloedens toe meerdere keren in het gezicht slaan. De agenten werken de man hardhandig tegen de grond. “Ik dacht dat ik doodging”, vertelt Piet. Opmerkelijk is dat één van de agenten pepperspray gebruikte tegen de 72-jarige man nadat de discussie op gang was gekomen. Politiemedewerkers mogen van de wet echter geen pepperspray gebruiken bij mensen van 65 jaar of ouder.

Piet was van plan om een jaaropgaaf af te geven in de coffeeshop. Hij had zijn auto half op de stoep gezet en werd aangesproken door een motoragent. De agent vroeg om het rijbewijs van de boekhouder. Piet liet weten dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. De motoragent stond erop dat de 72-jarige mee ging naar het bureau. “Mijn vrouw heeft een herseninfarct gehad en is diabetespatiënt. Ik zou niet goed voor haar kunnen zorgen als ik mee zou gaan.” Vervolgens gebruikte de agent pepperspray tegen de Hagenaar. Om zichzelf te beschermen, liep Piet terug naar de coffeeshop, alwaar de Hagenaar werd overmeesterd door vijf agenten. Even later waren er meer agenten ter plaatse.

Het voorval vond plaats in september. Piet ervaart nog steeds problemen en is nog onder behandeling van een arts. “Ik heb hoge bloeddruk, flitsen in mijn ogen en problemen met mijn evenwicht.” Piets zoon liet weten dat er aangifte gedaan van zware mishandeling en valsheid in geschrifte. “De verklaringen van de betrokken agenten stroken totaal niet met wat de beelden vertellen.”

Piet zal zich moeten verantwoorden voor de rechter in december. Eén van de agenten heeft aangifte gedaan tegen Piet, omdat hij zich tijdens zijn aanhouding verzette en daarbij een bril van een agent is gesneuveld.

Een woordvoerder van de politie liet het volgende weten: “De aangifte en de klacht die hier uit voortgevloeid zijn, liggen bij het Openbaar Ministerie.” Verder wilt de politie geen commentaar geven op de zaak.

Bron: CrimeDocsNLHet pleidooi van Jan Terlouw is iets wat iedereen in dit land moet zien en horen

Lange Frans maakt sloerie kapot met diss-track op de radio