in ,

Op Sziget aangehouden Nederlandse drugshandelaar is topatleet

Twee Nederlanders zijn dit weekend door het Hongaarse Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens de verkoop van drugs op het populaire muziekfestival Sziget in Boedapest. Hongaarse media spreken van de ‘grootste drugsvangst ooit’ op het festival. Een van de twee jongemannen is Roelf B. (21), een topsprinter die deel uitmaakte van het Nederlandse estafetteteam, bevestigen bronnen.

Dat wordt op de website van het AD gemeld vandaag.

Roelf B. werd afgelopen week in Hongarije opgepakt met een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met hoogstwaarschijnlijk GHB en een hoeveelheid cannabis.

De bij de twee Nederlanders in beslag genomen drugs op het festivalterrein van Sziget in Boedapest © Politie Hongarije

De advocaat van de twee heeft borgtocht aangevraagd maar de rechter ging daar niet mee in. Die wilt de zaak eerst verder onderzoeken. Ze kunnen een flinke dauw krijgen want handel in verdovende middelen kan max 8 jaar worden. Daarnaast als het om extreem veel spul en om drugssmokkel gaat kan het 20 tot levenslang worden.
Wat is extreem veel voor Hongaarse standaarden? Dat is de vraag nu.

Ze werden betrapt bij hun “pop-up drugsstore tent” op het terrein door beveiligers die gingen checken omdat het opvallend druk was voor de tent. Man man man…

De politie trof een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana aan © Politie Hongarije

Een andere Nederlandse athleet genaamd Madiea G, tevens ook een sprinter (hmmm) werd onlangs in Duitsland gepakt met kilo’s verdovende middelen en 12 duizend cash. Die zit al bijna 2 maanden binnen en wordt binnenkort voor de rechter voorgeleidt.

Nederlandse sprinters maken dus geen geintjes met die “Go Fast” toories van ze in het buitenland. Jammer dat het ze niet gelukt is om een sprintje te trekken om aanhouding te voorkomen? Had makkelijk gekund of toch weer niet?

Niet snel genoeg dus…

Bron: AD