in

Ooit een 2 meter lange/ hoge maanvis gezien?

Credit: Cath Rampton/ Instagram

Australië staat bekend als de thuisbasis van een aantal grote, ongebruikelijke en soms enge dieren, maar toeristen waren verbijsterd toen ze een twee meter lange zonnevis zagen die helaas was aangespoeld op een strand. R.I.P Big Boy Nemo…

Het alienachtige zeedier werd op zaterdag 25 juli gevonden op een populair toeristenstrand aan de monding van Kennett River aan de zuidwestkust van Victoria, nadat de golven het naar de kust hadden gebracht.

Check het bijzondere geheel hieronder:

Toeristen Cath Rampton en haar man Tom werken allebei als dierenarts, maar zelfs met hun ervaring met dieren was deze gigantische maanvis nieuw voor hen.

Cath vertelde Daily Mail Australia dat het zeedier ongeveer twee meter lang en hoog was, en hoewel dat een stuk groter is dan je gemiddelde huisvis, is het eigenlijk vrij klein voor deze soort.

Volgens National Geographic kunnen deze oceaanzonnevissen, ook wel bekend als mola mola, tot 4,2 meter verticaal en drie meter horizontaal groeien, met een gewicht tot bijna 2.300 kilo.

De vis is te vinden in gematigde en tropische oceanen over de hele wereld, en ze worden vaak gezien in de zon aan de oppervlakte.

Deze soort wordt als zeer kwetsbaar beschouwd en ze raken vaak vast in drijfkieuwnetten en kunnen stikken in afval.

We moeten wat beter letten op onze aarde met z’n allen.Kleine hustler (10 jaar) verveelt zich en is daarom een “klusbedrijf” begonnen voor klusjes thuis

Ladies: de eerste trailer van AFTER deel II (After We Collided) is hier!