in

Ontsnapping Rédoine Faïd: Gegijzelde piloot “Stéphane Buy” spreekt

Hij vertelt hoe de commando’s te werk zijn gegaan en hoe ze hem gegijzeld hebben

Het moet een gewone vlucht zijn geweest, met twee studenten die hij “voor de tweede of derde keer” zag. Stéphane Buy, de helikopterpiloot die gegijzeld werd tijdens de ontsnapping van Redoine Faïd, vertelde woensdag 4 juli op RTL, over zijn vreselijke beproeving.

De vlucht moest worden uitgevoerd in een vierpersoons-helikopter, maar de twee studenten staan ​​erop om met de Alouette te vliegen, een vliegtuig met vijf zitplaatsen. De piloot zegt ‘Nee, ik kan deze machine niet nemen, het is niet klaar voor gebruik’. Daar schakelt alles over, ze vallen hem aan, bedreigen hem en zeggen dat zijn familie in gevaar is omdat er iemand voor zijn huis staat om actie te ondernemen als hij niet meewerkt.

Stéphane Buy: “Ik had geen keus, met twee geweren op mij gericht, de commando’s zeiden dat er iemand voor mijn huis stond.”

De helikopter vertrekt en landt eenmaal. De twee mannen leggen de piloot uit dat ze op zoek gaan naar een vriend in de gevangenis van Réau (Seine-et-Marne). Hij wordt bedreigt en geslagen. Ze landen ergens om meer mensen op te pikken. Vervolgens wilde de helikopter niet starten en kreeg hij meer klappen. Het was een regelrechte nachtmerrie voor de piloot omdat de commando’s dachten dat hij de mechanische storing van de helikopter bewust aan het bewerkstelligen was. Dat was niet het geval. Hij kreeg de helikopter gelukkig weer aan de praat en ze vertrekken richting de gevangenis.

De Alouette land vervolgens op de binnenplaats van Réau. Het lukt de commando’s om bij de nu inmiddels legendarische Rédoine Faïd te komen. De piloot vertelt zijn verhaal in het Frans in de onderstaande video.

‘Een charismatische overvaller’, wordt Redoine Faïd in de Franse media genoemd. Bewaarders omschrijven zijn houding in de gevangenis als ‘hoffelijk’. Maar Faïd is ook een gewelddadige crimineel, die in april is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor een mislukte overval, waarbij een politieagente om het leven kwam. Sinds hij zondagochtend met een helikopter uit een gevangenis wist te ontsnappen, is Faïd al voor de tweede keer de meest gezochte man van Frankrijk.

Er is verder geen nieuws bekend over hoe deze zaak verloopt tot nu. Het is erg stil aan de overkant.De beef tussen Lexxxus en Jay Jay Santana is een geheel nieuwe dieptepunt

De film Alien krijgt hoogstwaarschijnlijk ook zijn eigen TV serie