in

Onderzoek wijst uit: Wil een lange relatie maar niet lukken? Dan ben je té knap

Aantrekkelijke mensen hebben kortere relaties en scheiden sneller. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van een team Harvard-psychologen.

Een groep psychologen onder leiding van Christine Ma-Kellams, sociaal psycholoog aan Harvard University in Californië, onderzocht wat de invloed van fysieke aantrekkelijkheid op relaties is. Om te zien of er een verband was, deed het team een aantal onderzoeken.

Uit verschillende experimenten – met zowel beroemdheden als ‘gewone stervelingen’ – bleek dat mensen die door anderen knap worden gevonden, kortere relaties hadden. Ook als je jezelf knap vindt, heb je minder succes op een lange relatie.

Het is al langer bekend dat mensen die er goed uitzien meer aandacht krijgen op school en werk en zelfs meer geld lijken te verdienen dan minder aantrekkelijke collega’s, maar volgens Ma-Kellems en haar team zit er dus zeker ook een keerzijde aan mooi zijn. Knappe mensen voelen zich sneller aangetrokken tot anderen en zijn vaker geneigd om vreemd te gaan. Daarom hebben ze kortere relaties en is de kans op een scheiding groter.

Nu weet ik waarom het bij mij dus altijd misgaat. Ben gewoon veel te knap joh…. lekker dan.Kijken: Mensen struikelen over elkaar heen voor gratis oordopjes Mediamarkt

Tekashi Snitch9ine krijgt naar verluidt $ 10 miljoen voor 2 nieuwe albums