in

OMFG: Na de plaagrups nu ook plaag op komst van bijtende mieren

Beeld © Kennis en Adviescentrum Dierenplagen

Ze zijn met miljoenen, maken nesten van 120 meter lang en bijten mensen. Het ‘draaigatje’, een mierensoort uit Zuid-Europa, is in Nederland neergestreken. “Er komen steeds meer ongewenste exotische insecten naar ons land.”

Het nieuws werd bekendgemaakt door RTL vandaag. Het houdt maar niet op met die plaagbeesten. Eerst de processierups en nu het draaigatje.

Ze maken nesten van zo’n 120 meter lang en als ze gaan nestelen in je tuin heb je gewoon een probleem. Dan moet je hele tuin waarschijnlijk eruit en opnieuw. Ook gaan er stoepen verzakken. Doei enkels.

Er zijn de afgelopen maanden kolonies gesignaleerd in onder andere Wageningen, Spijkenisse, Ulft, Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Ze zijn zelfs onze eigen zwarte mieren aan het verdringen die lil bastards.

Hoe ze hier zijn terechtgekomen? Ze vermoeden dat hij via het transport van planten vanuit Zuid-Europa naar Nederland is gekomen. Vooral via olijfbomen, daar zit-ie graag op. Hij kan met een transporteur zijn meegereisd naar tuincentra, maar het kan ook via vakantiegangers zijn gebeurd.

Wat kan je er tegen doen. Eigenlijk weinig en een professionele bedrijf voor insectenbestrijding inschakelen.

Bron: RTLLijstje: Self-Care Isn’t Selfish

New Music Friday: Het beste van wat er is uitgekomen voor je playlists 12/7/19