in

OMFG: Google wil alle steden wereldwijd voorzien van gratis wifi

google

Google neemt twee bedrijven over die een openbaar wifinetwerk aanleggen in New York. De technologie van de bedrijven moet wereldwijd worden ingezet.

Dat meldt Wired. De bedrijven LinkNYC en Titan zullen in de toekomst samenwerken onder de naam Intersection, en onderdeel uitmaken van Googles onlangs opgerichte bedrijf Sidewalk Labs, dat als doel heeft om het stadsleven te verbeteren.

“De visie is om steden verbonden plekken te maken waar je op elke straat gratis zeer snelle wifi kunt gebruiken”, zegt Dan Doctoroff, directeur van Sidewalk Labs. Eerder was hij directeur van Bloomberg en locoburgemeester van New York.

Sidewalk Labs bestaat als onafhankelijk bedrijf onder Google, maar volgens Doctoroff is het mogelijk dat de internetgigant in de toekomst zal helpen bij het verzorgen van wifiverbindingen. Bovendien draaien de hotspots van LinkNYC al op Android, het besturingssysteem van Google.

In New York gebruiken de bedrijven oude telefooncellen om hotspots te plaatsen, maar dat zal van plek tot plek verschillen. Ook straatmeubilair als bushokjes en fietsenrekken zouden gebruikt kunnen worden.

Het is nog onduidelijk waar Sidewalk Labs zijn volgende wifinetwerk wil uitrollen.FakkaTV: Lil Kleine krijgt zware klappen op straat #WTF

French Montana – Lose It ft. Rick Ross en Lil Wayne (Prod. Kanye West)