in

Oma (81) op slinkse en schofterige manier opgelicht voor €14.000 via Whatsapp

Denise vraagt steun voor haar 81-jarige oma die vorige week is opgelicht via Whatsapp voor maar liefst €14.000. Iemand deed zich voor als haar dochter en wist op deze manier geld afhandig te maken.

Je ziet regelmatig berichten voorbijkomen op Facebook van mensen die opgelicht worden via Whatsapp. Meestal gaat het hier om bejaarde mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

In haar post op Facebook zegt Denise o.a. het volgende over het incident:

Ik wil graag wat onder de aandacht brengen . Mijn oma van 81 jr. is vorige week voor €14.000 (!!!!!) opgelicht via WhatsApp . Door iemand die zich voor deed als mijn moeder . Ze zou een nieuwe telefoon hebben en deze rekening nog moeten betalen , of oma dat even wilde doen , want internet bankieren werkte nog niet op de nieuwe telefoon . Het gebeurde op de dag dat ik zelf een nieuwe telefoon heb gekregen , dus ze dacht dat mam misschien ook een nieuwe telefoon had dan . Toen oma dit netjes betaald heeft en zij door hadden dat ze hier in trapte , zijn ze door gegaan . Ze bleven rekeningen doorsturen van grote bedragen . Mijn ouders hebben een eigen zaak en oma dacht dat het voor leveranciers was dus heeft ze het allemaal betaald . Ze beloofde het geld diezelfde avond met wat extra’s terug te storten . Als oma zegt ‘ik heb nog nooit zo in het rood gestaan’ gaan ze gewoon door . Wat mij zo ontzettend kwaad maakt !!! Hoe kun je dit doen . Hoe kun je een oude goedgelovige vrouw zo hard oplichten tot ze niks meer heeft . Te triest voor woorden .

Dus, een vrouw van 81 jaar, is in één dag al haar spaargeld kwijt en staat €11.000 euro in de schuld, en dit terwijl ze moet leven van een pensioen.

Denise is nu een Go-FundMe opgestart om haar oma te helpen. Er is op het moment van schrijven al €3.639 opgehaald voor haar oma.

P.s er zijn mensen die denken dat dit een scam is. De familie dringt erop aan dat het niet zo is en dat het absoluut geen scam betreft en aangifte hebben gedaan van het geheel.China discrimineert tegen Afrikanen, jongeren slopen Chinees fabriek in Nigeria

F-Society: dames, doe dit alsjeblieft niet! Het is gewoon walgelijk!