in

OM: JayJay van GreenGang gaf moordinstructies via Snapchat

jayjay_greenkid

Woensdag stond JayJay van GreenGang voor de rechter. Volgens het Openbaar Ministerie heeft JayJay vorig jaar via Snapchat aanwijzingen doorgestuurd over de locatie van Abderrahim ‘Appie’ Belhadj.

Justitie had uitgezocht dat een foto naar de vermoedelijke schutter was gestuurd vanaf de iPhone van JayJay. Het OM is van mening dat de rapper Belhadj zelf via WhatsApp gelokt zou hebben naar de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost. Op de foto was de locatie van de flat Kikkenstein te zien met bijbehorend huisnummer.

Een oudere Nederlandse vrouw woont op dat adres. Zij heeft echter ‘niet met de zaak te maken’. Datzelfde huisnummer is tevens duidelijk zichtbaar te zien op de ingang van de flat. “En dat is de ingang waar de latere schutter liep te ijsberen”, laat het Openbaar Ministerie weten.

Volgens Manon Aalmoes, de advocaat van JayJay, is er amper bewijs en heeft hij niets met de liquidatie van Belhadj te maken heeft. Simpelweg, omdat hij op het moment van de moord niet in Amsterdam, maar in Rotterdam was. Volgens de advocaat zouden JayJay en Belhadj geen conflicten hebben gehad. In de uren voorafgaand aan de moord appten ze bovendien geregeld met elkaar over vrouwen.

Slachtoffer en verdachte (beiden in aanwezigheid van vrienden) treffen elkaar eerder die nacht in Club Air in het centrum. Op een bepaald moment scheiden daar hun wegen, maar de twee houden daarna via Whatsapp contact.

Na zijn bezoek aan Club Air appt de rapper naar Belhadj dat hij met meerdere meisjes naar Zuidoost rijdt. Belhadj antwoordt dat hij dat wel interessant vindt: “Oké, mag ik meekomen? Ik wil neuken.” Jason appt terug: “Ik ook.”

Maar daar komt weinig van terecht. Sommige meisjes haken af of gaan uiteindelijk niet mee. Jason probeert het nog bij een ander meisje. “Ik maak baby, kom naar mij alsjeblieft”, appt hij. Advocaat Aalmoes: “Dat is een merkwaardige uitspraak voor iemand die bezig zou zijn geweest om een moord uit te lokken. Hij hoopt dat er nog ergens iets te scoren valt. En daarom houdt hij ook contact via Whatsapp met Belhadj.”

Uiteindelijk stuurt JayJay volgens justitie een locatie door aan Belhadj: Kikkenstein in Zuidoost, de plek waar Belhadj later die nacht wordt geliquideerd. Opvallend genoeg rijdt JayJay dan al rond in een auto in Rotterdam.

Maar volgens het Openbaar Ministerie is de locatie via Whatsapp gekopieerd en hoeft die dus niet vanuit Amsterdam te zijn gestuurd. Justitie noemt het opvallend dat de onderzochte telefoon van de rapper na 9 mei, de dag van de moord, niet meer wordt gebruikt.

Rapgroep
JayJay (Jason L.) is (vooral in Zuidoost) bekend als lid van de voormalige rapgroep The Greengang. Zijn advocaat hekelt het feit dat de rapper keer op keer in verband wordt gebracht met misdrijven. “Elke keer als er iets gebeurt in Zuidoost, wordt de naam van mijn cliënt genoemd. En dat geldt ook voor deze zaak: het was niet meer dan een nachtelijke zoektocht van mannen naar vrouwen. Er zijn geen ouderwetse sporen, geen vingerafdrukken, zelfs geen wapen”, aldus zijn advocaat Aalmoes.

Toch blijft JayJay voorlopig vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Wanneer de zaak verder gaat, is nog niet bekend.


Bron: CrimeDocsNLBiefstuk-koning Loetje overleden na val in eigen restaurant

Crooks dropt video voor de track – Commercieel (prod. Moksie Meppie)