in ,

Oei: Er circuleren een HOOP nepfoto’s over brand en dierenleed in het Amazonegebied

Deze foto is genomen tijdens branden in het Amazone-regenwoud in 1989

Oke, om meteen met de deur in huis te vallen, de foto’s zijn uiteraard niet nep maar hebben niks te maken met de situatie in het amazonegebied op dit moment.

Wij gingen vandaag verder op onderzoek uit en zijn hier achtergekomen en wilden dat toch wel graag met jullie delen. Dat er verder een groot probleem is, is een ding wat zeker is en de situatie is verder ook totaal niet overdreven. Maar nogmaals, er gaan online foto’s viral die dus niks te maken hebben met het Amazonegebied. Dit is waar dit artikel over gaat.

Een aantal van die foto’s waren ook te zien in onze eerste post over het geheel. Zo gebruikte Adriana Lima een oude stockfoto van Adobe voor haar post op Instagram.

Wij kunnen de foto’s helaas niet publiceren omdat wij daar dus de rechten niet over hebben maar jullie kunnen een aantal van de foto’s checken via deze link op de website van Times Live. Daarnaast kunnen jullie de onderstaande video checken als jullie dat liever hebben. Hier staat de zelfde informatie in als in de link naar de website van Times Live.

Zover wij weten schetst de video hier onderaan de pagina een meer realistische beeld van wat er aan het gebeuren is op dit moment maar kunnen dat ook niet met 100% zekerheid vermelden helaas. Deze video is online gepost door “The Guardian” met de volgende caption:

There have been more than 72,000 fire outbreaks in Brazil so far this year, up 84% on the same period in 2018, according to the country’s National Institute for Space Research. More than half were in the Amazon. It followed reports that farmers were feeling emboldened to clear land for crop fields and cattle ranches because the new Brazilian government was keen to open up the region to economic activity. The Brazilian president, Jair Bolsonaro, instead accused environmental groups of starting fires
Jair Bolsonaro claims NGOs behind Amazon forest fire surge – but provides no evidenceWe krijgen een soort “Ex on the Beach / Expeditie Robinson ” horror serie op Netflix binnenkort

Conor McGregor verontschuldigt zich voor het slaan van de 50-jarige man in pub