in

NVWA sluit restaurant Kam-Yin in centrum na kakkerlak in soep

Restaurant Kam Yin in de Warmoesstraat is vandaag op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. Directe aanleiding voor een bezoek van de controleurs was een kakkerlak die gevonden werd in een bakje soep.

Het bericht van Mitchell Esajas over het geheel wat ook viral gaat nog steeds op onze pagina was reden genoeg voor de NVWA om meteen in actie te komen. Ze hebben dus een controle uitgevoerd bij het restaurant en dat is niet goed gegaan voor Kam-Yin.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt de veiligheid van ons voedsel in de gaten. Daarvoor zijn wetten en regels opgesteld. De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden.

Het is ook eigenlijk goed dat dit is gebeurd. Heel veel mensen hebben hun ongenoegen geuit over het geheel op social-media en Kam-Yin is verder ook een hele populaire snelle hap zaak in het centrum van Amsterdam. Ze moeten dus hun zaakjes goed en schoon op orde hebben. Even een grote schoonmaak erdoorheen en ze kunnen van de week gewoon weer open. Of het een populaire zaak blijft voor Amsterdammers is nog de vraag natuurlijk.

Hygiëne niet op orde
‘We hebben ook kakkerlakken gevonden’, zegt een woordvoerder van de NVWA tegen AT5. ‘De rest van de hygiëne was niet op orde.’ En dus kon de zaak meteen haar deuren sluiten.

Wanneer de restaurant weer opengaat is nog niet bekend. Zodra er een herkeuring is geweest mogen ze weer de zaak open gooien. Er moeten maatregelen worden genomen tegen de kakkerlakken en het geheel moet schoongemaakt en gereinigd worden. Dan pas komt NVWA weer langs.

Bron: AT5Kam-Yin reageert op Kakkerlak incident – Geen excuses

Spotify hitlijst: Week 18 t.e.m. maandag 7 mei – 2018