in

NL Alert: grote brand in Duiven, rook zorgt voor files op A12

Bij een autosloopbedrijf in de Maststraat in Duiven woedt vrijdagochtend een grote brand. De rookontwikkeling is enorm, dus roept de brandweer omwonenden op om ventilatie vooral uit te zetten.

Mensen worden ook gewaarschuwd om niet naar de brand te komen kijken. Een woning op het terrein van het bedrijf is ontruimd.

De rook zorgt voor veel overlast zorgt op de A12 De ANWB vermeldt dat er lange files staan, veroorzaakt door vakantieverkeer en de rook, waardoor het zicht slecht is.

Ook is er een NL-alert verstuurd naar inwoners van Utrecht en Veenendaal. Mensen worden aangespoord om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten als ze rookoverlast ervaren.

Er bestaat een kans dat mensen in Gelderland Zuid, zuidzijde Waal en de Betuwe ook de NL-alert hebben ontvangen, maar “het handelingsperspectief geldt niet voor deze gebieden”, aldus veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Bron: Hart van Nederland/ Omroep GelderlandRechtbank geeft tientallen documenten vrij over Ghislaine Maxwells betrekkingen met Jeffrey Epstein

Kijken: ruim 10.000 nep Nike-schoenen gevonden