in

Nike ‘Jesus Shoes’ gevuld met wijwater waren na enkele minuten uitverkocht

Een opnieuw ontworpen versie van de Nike Air Max 97s, met wijwater dat in de zolen is geïnjecteerd, was binnen enkele minuten uitverkocht voor $ 3.000 (£ 2.450) per pop.

De limited edition ‘Jesus-schoenen’ werden gelanceerd door het in Brooklyn gevestigde bedrijf MSCHF, die ze met 100% wierookwol maakte en een kruisbeeld aan de veters toevoegde. Dit natuurlijk om het thema een beetje aan te houden.

Volgens Fox News waren de sneakers binnen enkele minuten uitverkocht en dat is ook niet zo heel erg gek want er waren maar 24 stuks gemaakt.

De maker van de schoen legde uit dat er kleur was toegevoegd aan het wijwater dat op zijn beurt de zichtbaarheid ervan door het duidelijke deel van de zool verbeterde. Er is ook gemeld dat het ontwerp op geen enkele manier is verbonden met Nike.

Wijwater of heilig water is water dat door een priester gewijd is. Dit water wordt in de katholieke kerk gebruikt bij verschillende religieuze handelingen.

Aan de zijkant van de sneaker staat de tekst ‘MT.14: 25’ die verwijst naar een passage uit de Bijbel waarin Jezus op water loopt.

Op de achterkant van de ene schoen staan de verticale letters ‘MSCHF’ en aan de andere kant de letters ‘INRI’ wat afkomstig is van de Latijnse uitdrukking ‘Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum’, wat ‘Jezus van Nazareth, koning van de Joden’ betekent.

Head of commerce, Daniel Greenberg vertelde het volgende aan the New York Post:

“We thought of that Arizona Iced Tea and Adidas collab, where they were selling shoes that [advertised] a beverage company that sells iced tea at bodegas. So we wanted to make a statement about how absurd collab culture has gotten.

“We were wondering, what would a collab with Jesus Christ look like?”

Zelfs de schoenendoos paste in het thema. Verpakt met een religieuze make-over, heeft het ontwerpteam een afbeelding van een engel op de doos toegevoegd, evenals een zeehond.

Greenberg legde verder uit dat hij ‘een vriend in Israël heeft’ en voegde eraan toe dat de vloeistof die in de bellenzolen zitten, uit de rivier de Jordaan werd gehaald en werd gezegend door een priester.

De New York Post meldde dat MSCHF ongeveer zes paar trainers naar YouTubers en anderen zoals rapper A$AP Rocky stuurde voorafgaand aan de release die dinsdag om 11.00 uur plaatsvond.

Hoewel er minder dan twee dozijn van de Jesus-schoenen zijn gemaakt, liet Gabriel Whaley, oprichter van het merk, doorschemeren dat er in de toekomst een ‘Wederkomst’ zou kunnen plaatsvinden.In Mexico hebben ze een burgemeester achter een vrachtauto gebonden en door straten gesleept

Kijken: Temptation Island’s Demi betrapt Sidney op vreemdgaan