in

Nieuwe Pokémon #RealLife game gemaakt voor op je smartphone

Pokémon, het bekende Japanse spel, lijkt eeuwenoud maar is nog steeds razend populair.

In 1999 kwam het immens populaire Pokémon Rood & Blauw-spel voor de originele Gameboy uit. En nu, 16 jaar later, komt Pokémon weer met een nieuw spel: voor smartphones dit keer.

In dit zogeheten ‘augmented reality-spel’ zien spelers via hun scherm de Pokémon in de echte wereld. Wat je ziet via je telefoon, is dus ook de omgeving waar de Pokémon in leeft.

Je moet de Pokémon wel eerst zoeken, voordat je ermee op avontuur kan gaan. En hij zit goed verstopt. Om nou te voorkomen dat je de hele dag naar je telefoon zit te staren, brengt Nintendo een soort ‘horloge’ uit dat trilt en oplicht wanneer je bij een Pokémon in de buurt bent.

Het nieuwe spel vertelt je hoeveel meter je van een wilde Pokémon vandaan bent. Om hem te vangen die je onder meer een gooibeweging met je mobiele telefoon te maken. Eigenlijk net alsof je een Pokéball gooit. Als je er eenmaal eentje in je bezit hebt, kun je hem of haar desgewenst ruilen met andere spelers. Het ultieme doel is natuurlijk de allersterkste te verzamelen. Soms duikt er een wel heel sterke Pokémon op, waarbij meerdere trainers naar dezelfde plek moeten komen om deze te verslaan.

Poképark
De Andriod en iOS-game wordt free-to-play, inclusief in-app aankopen en de lancering is in 2016.

De Pokémonfranchise bestaat onder andere uit ruilkaartenspellen, spellen voor diverse Nintendo-platforms/consoles, een televisieserie en bijbehorende speelfilms en een tijdschrift. Ook zijn er verschillende accessoires afgeleid van de televisiereeks, van knuffels tot kleren tot ‘Poképark’ animimatieparken in Japan.Sticks & Big2 – Waar Wacht Je Op?! (Prod. Big2)

Eye Candy: Wij dromen van een wereld zonder… BH’s