in

Nieuwe dodelijke virus in China, instanties bang voor wereldwijde uitbraak

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat er een nieuwe virus is opgedoken in China. Het coronavirus heeft nu ook in de VS de kop opgestoken.

Bij een man die vanuit China naar Seattle was gereisd werd de longaandoening vastgesteld. Dat meldde de Amerikaanse organisatie voor ziektecontrole en preventie CDC. Het aantal doden in China is inmiddels opgelopen tot negen, 440 anderen zijn besmet.

De virus is ook al overgewaaid naar Zuid-Korea, Thailand, Taiwan en Japan. Daar zijn enkele gevallen van besmetting waargenomen.

Het coronavirus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte en over de hele wereld ruim zevenhonderd levens eiste.

Het virus is Air Born en wordt via de luchtwegen overgedragen zoals griep of koorts. Het coronavirus kan ernstige ziekteverschijnselen veroorzaken, vooral bij mensen met andere gezondheidsproblemen. Klachten gaan van koorts, hoesten, kortademigheid tot ademhalingsproblemen.

“De mogelijkheid van virale mutatie en verdere verspreiding van de ziekte is aanwezig”, zei viceminister Li Bin van de Nationale Gezondheidscommissie tijdens een persconferentie.

Dinsdag stond het aantal doden nog op zes doden en waren er ruim 300 mensen besmet. Het verdubbelt dus per week en we hopen dus dat het Nederland niet bereikt.

Bron: ADKijken: vrouw sleepte een oude knaap mee als huisdier over straat en werd gearresteerd

Kijken: gebeukt worden door 2 transgenders in een pizzeria is echt voor schut