in

Nieuw merk vodka: het beschermt de lever tegen alcoholschade

Bellion Vodka is ‘s werelds eerste alcoholische drank gemaakt met NTX-technologie. Het zou de schade aan de lever en DNA, gemaakt door alcohol, beperken.

Sommigen onder ons consumeren in hoge mate alcohol en genieten daar ook van. Onze levers genieten daar echter niet van. Omdat het lichaam geen manier heeft om de alcohol op te slaan, moet het snel afgebroken worden. De lever moet overwerken om de alcohol te filteren uit de bloedstroom en en lichaam te ontgiften. Terwijl dat gebeurt, filtert de lever geen koolhydraten of vet. Als er vaak genoeg alcohol wordt gedronken kan het leiden tot een gevaarlijke conditie, zoals een vette lever. Dat is een vroeg stadium van een alcoholische leverziekte, wat uiteindelijk kan volgen in cirrose. Daarbij is de lever verhard, wat veroorzaakt wordt door woekering van het bindweefsel, gevolgd dor schrompeling hiervan, waarbij het actieve weefsel in verdrukking komt.

Dankzij de revolutionaire NTX-technologie zou men zich niet langer druk moeten maken over de schadelijke effecten van alcohol op de lever en DNA. Ontwikkeld door Harsha Chigurupati en zijn team is er een mengsel van ingrediënten toegevoegd, die de lever zou beschermen van schadelijke effecten door het drinken van alcohol zonder dat het de smaak van het drankje beïnvloedt. Het klinkt te goed om waar te zijn. Echter gedurende de testen op mensen heeft de technologie wel degelijk invloed gehad op de negatieve effecten van alcohol op de lever en DNA. De negatieve effecten werden gereduceerd met 93%.

bellion-vodka-ntx-1

Tien jaar lang is Chigurupati bezig geweest met het ontwikkelen van NTX. Tenslotte wilt niemand alcohol drinken om de lever of DNA te beschadigen. Mensen drinken alcohol voor de smaak of omdat ze er zo lekker dronken van kunnen worden. Volgens Chigurupati kan men nu alcohol drinken, genieten en tegelijkertijd de lever en DNA beschermen.

NTX is al een tijdje op de markt. Waarom is Bellion Vodka het eerste (Amerikaanse) merk, die het drinken van alcohol veiliger maakt? Volgens Natural News zou de technologie wetenschappelijk al bewezen zijn, maar de overheid houdt bedrijven tegen om deze producten te de markt in te prijzen. De Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB) heeft bedrijven verboden om NTX te promoten als hetgeen het werkelijk is, een veiligere en slimmere manier van drinken. De TTB verbiedt elke manier van het benoemen van gezondheidsvoordelen door wijnmakers, bierbrouwers en andere makers van alcoholische dranken. Daarbij maakt het niet uit welk wetenschappelijk bewijs zij presenteren om hun beweringen te onderbouwen. Het is streng verboden.

bellion-vodka-ntx-3

NTX-infused Bellion Vodka is te koop. Echter is het tot nu toe alleen nog maar in 15 staten van de Verenigde Staten te koop. Chigurupati is van plan om wereldwijd uit te breiden. Voor nu zou de “slimme” alcoholische drank geïmporteerd kunnen worden.

“No one had ever done this in the market so far. Other than the fact that I like spirits and I wanted something better for the liver, it was an easy thing to get into because [this] market is the most un-evolved, non-innovative market in the world,” Chigurupati said. “Science has not been used in any way to benefit real consumer experience.”
“We all know that driving has become safer because of seatbelts, and bikes and motorbikes have become safer because of helmets. At the end of the day, when you give a safer alternative to humanity, humanity does benefit, Levy said. However he adds that “How this new product might be construed by the public is that you can drink without damage, and that’s not true.”


Beeld credit: Bellion Vodka | Bron: CrimeDocsNLLMFAO: Jongen trakteert meisje in de club en vraagt 2 weken later zijn geld terug

Ismail Ilgun ‘Hoodvlogs’ filmt om zijn schulden af te betalen